Kövess minket

Gasztro

Menőzz kék színű borral!

A borok piacán a fehér és a vörös mellett egy új szereplő tűnt fel. Mostantól a klasszikusokon kívül az istenek itala már kék színben is kapható.

Megosztva

A bor egy olyan ital, amely azon kívül, hogy hangulatot teremt, az emberi kommunikációt is felszabadultabbá teszi. Fogyasztjuk romantikus vacsorához, de akár laza csevejhez is. Van belelő vörös, fehér, száraz, félszáraz és édes, van, aki tisztán kortyolgatja, de akad olyan is, aki fröccsként issza. Elmondhatjuk azt is, hogy mindenkinek megvan a maga borfogyasztási szokása. A hagyományos változatok mellett egy kék színű szereplő lépett a borok piacára.

A különleges ital – mely a Gik nevet kapta – létrejöttét egy spanyol egyetemmel való közös munkának köszönheti. A kutatók sokat dolgoztak azért, hogy létrehozzák a különleges bort. Az ital természetesen spanyol szőlőből készül, melybe vegyesen kerülnek piros és fehér bogyók. Ebben az esetben nem is az ital összetevői a fontosak, hanem a színe, melyet a szőlő héjából származó pigmenteknek köszönhet. A kék bor értékesítését Európa-szerte már megkezdték. Spanyolországon kívül megkóstolhatjuk Franciaországban, Németországban, Hollandiában, sőt az Egyesült Királyságban is.

Foto: Boredpanda

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trending