Kövess minket

Kult

MEONIN – bemutatkozott a minimalista, fiatal bútormárka

“Mindig sokkal nehezebb a fehér foltokat megtartani egy vásznon, mint kitölteni.”

Megosztva

Bármilyen művészetről is legyen szó, az egyediséget mindig nehéz felszínre hozni. Annyi impulzus ér minket, hogy hiába vannak egyedi ötleteink, ha azokért nagyon mélyen le kell nyúlnunk önmagukba. Ezért is volt frissítő látni Bogár Máté legújabb bútorkollekcióját.

 
A MEONIN alapvetően minimalista dizájnt követő bútorai megannyi apró részletet rejtenek magukban, amit hosszabb vizsgálódás után akár egy bútorokban nem annyira szakavatott ember is észrevesz. Máté arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy bútorai a mindennapi életünkhöz kapcsolódjanak és mondjanak valamit a társadalmunkról, ha nem is politikai vagy szociális szinten, de a pragmatikusság szintjén mindenképp. A B55 galériában bemutatott darabok funkciói a felhasználótól függnek, mivel a bútor maga csak at egyénnel közösen tud kiteljesedni.

A bútor a saját tárgyainkkal kel életre, viszont azok el is tudják nyomni azt. Az installációval azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyi terhet vesznek az emberek a vállukra. Ezt a fajta zsúfoltságot nem más, mint a társadalom generálja, ez a társadalmi öntőforma.Személyes kapcsolatot alakítunk ki olyan tárgyakkal is, amelyekkel valójában csak hátráltatnak. A Meonin ember és bútor kapcsolata, a forma és funkció másodlagos, a fő alakító erő maga az egyén. Elengedhetetlen számunkra a tárgy és ember személyes kapcsolatának kialakítása, a mindennapos tevékenységekre fókuszáló emberi környezet megértése. A letisztult tervezés a rend harmóniáját segíti, dinamika és természet találkozása. Az esztétikai minimumra való törekvés során kialakul a szükség és hasznosság egyenértekű megnyilvánulása, a bútor maga a tárgyainkkal lesz igazán az, amire megszületett, azaz mi magunk.” – jellemzi saját kollekcióját Máté.   

Az egyedi székek, lámpák, asztalok mellett egy a Nedill art & food-al kollaborációban született MAMA készlet is bemutatásra került. A kiállítással egy időben pedig megnyílik a MEONIN showroom a Malomudvarban, a Közvágóhíd szomszédságában, ahol a bútorok mellett a továbbiakban eat art és food design eseményeket szerveznek majd a Nedill art and food-al közösen.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés