Kövess minket

Tech

Mesterséges intelligenciával próbálja elejét venni a Facebook az öngyilkos gondolatoknak

De jön a segítség a Facebook Live-ra is.

Megosztva

Forrás: Facebook

Miután egyre több olyan Facebookon közvetített eset történik, mely megrázza a társadalmat, köztük több öngyilkosság is, a közösségi oldal készítői is úgy érezték lépniük kell. A cég a hivatalos blogján közölte, hogy bár már régóta létezik az öngyilkos gondolatokat tartalmazó Facebook posztok jelentésének lehetősége, mely összeköti a felhasználót egy segélyszolgálattal, de mivel a fiatalok körében a Messenger és a Facebook Live a népszerű, ezért muszáj volt itt is frissíteniük.

A Messenger élő chat segítségnyújtást kap, míg a Live-ba beépítenek egy funkciót ami által kapcsolatba tudnak lépni azzal, akinek segítségre van szüksége és mivel a cég tudja, hogy ilyen esetben a barátok a legfontosabbak az is beléphet a beszélgetésbe, aki jelentette a tartalmat. Ezek mellett dolgoznak egy mesterséges intelligencia kidolgozásán is, mely a jelentett tartalmakból próbálja kiolvasni azokat a gyakran használt kifejezéseket, melyek később automatizálhatják a folyamatot. A segítségre pedig szükség is van, hisz az öngyilkosság a második leggyakoribb halálozási ok a 15-29 éves korosztályban.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés