Kövess minket

Aztaa

Mexikóban dekriminalizálták a fűfogyasztást

Megosztva

Mexikó legfelsőbb bírósága dekriminalizálta a marihuána rekreációs használatát, melynek értelmében a felnőttek termeszthetik és fogyaszthatják is a növényt. A döntés egyértelmű volt, 8:3 arányban szavazták azt meg.

Az új szabály értelmében minden mexikói lakos termeszthet saját használatra marihuánát, de a legalizációért küzdő szervezetek nem elégedettek a döntéssel mivel az 5 grammnál nagyobb arányú birtoklás, valamint a szállítás továbbra is illegális maradt. Mexikóban tehát egyelőre nem nyílnak fűboltok, de a legfelsőbb bíróság elnöke, Arturo Zaldívar így is a szabadságjogok nagy napjának nevezte a döntést.

A mexikói törvényhozás alsó háza amúgy márciusban már megszavazott egy marihuána legalizációjára vonatkozó javaslatot, de annak még át kell mennie a szenátuson is. Ha az megtörténik, akkor 28 grammig lehetne marihuánát szállítani, nyolc tő növényt pedig birtokolni is. A legalizáció mellett érvelők ezt már régóta szeretnék elérni, mivel ettől a drogkereskedelemmel együtt járó erőszak részleges visszaszorulását remélik.

(444, BBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés