Kövess minket

Stílus

Meztelenül tüntettek a szőrme ellen az állatvédők a londoni divathéten

A PETA aktivistái majdnem minden évben kampányolnak a valódi szőrmét tartalmazó kollekciók ellen a divathetek alatt.

Megosztva


Idén a múlt héten kezdődött London Fashion Week első napján vonultak fel, csak egy gázmaszkot és egy rafináltan elhelyezett táblát viselve, amellyel az állati eredetű szőrme ellen tiltakoznak. A tervezők nagyrésze még mindig ezt használja ugyanis műszőrme helyett, bár vannak olyan környezettudatos márkák – például Stella McCartney és Vivienne Westwood– akik már nem alkalmaznak valódi szőrmét a kollekcióikban.

A PETA legújabb tiltakozása – „a szőr mérgező” – annak a kutatásnak az eredményeit emeli ki, mely mérgező anyagokat talált több, gyermekeknek készült, szőrmét tartalmazó ruhában. Ezek allergiát és a hormontermelés zavarát okozhatják.

A gázmaszkok egy ennél is morbidabb hasonlatra játszanak rá – sok állatot gázkamrában gyilkolnak meg, hogy felhasználhassák a szőrét bunda készítésére.

A PETA aktivistái rendszeresen fellépnek az állatokkal szembeni a kegyetlenség ellen a divatheteken, egy korábbi évben például a nyúlszőrből készült kollekciók ellen tiltakoztak nyúlmaszkban a londoni divathét alatt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés