Kövess minket

Stílus

Mi a különbség a Mizse és a Naturaqua között?

Előfordult már olyan, hogy szomjas voltál, de visszautasítottad a felajánlott vizet, mert nem ismerted a gyártót? Nem, mert nem akarsz meghalni, plusz nem vagy kretén. Na és az étteremben meg szoktad kérdezni, hogy melyik forrásból jött az a bizonyos ásványvíz amit kikérsz? Nem, mert egy puccos étteremben vagy és csak próbálsz olcsón kijönni, ha már olyan iszonyat drága a Stroganoff bélszín. Na de akkor van bármi különbség a Mizse és a Naturaqua között? Elmentem a Tescoba vasárnap, levettem a polcról mindent, amire az volt írva: szénsavmentes ásványvíz és megnéztem…illetve megittam.

Megosztva


Csapvíz

Kezdjük ezzel, hogy legyen viszonyítási alap. Fémes íze van és ezért sosem szerettem a csapvizet. Nincs semmi bajom azokkal az emberekkel, akik azt mondják, hogy felesleges ásványvizet venni mert átverés, mindenkinek joga van ólommérgezést kapnia egyszer életében!

1/10

Mizse

Ez volt a második legolcsóbb víz a sima Tescos után. Olyan mintha szénsavasnak indult volna és miután utólag rájöttek, hogy elcseszték megpróbálták visszacsinálni. Nincs természetes íze. 5.5/10

Tesco jégkristály

Aquarius jégkristály aka a legolcsóbb a csapatból. Ezzel automatikusan jól indul nálam, hisz mégiscsak vízért fizettem nem luxusprostiért. Sajnos olyan mint a csapvíz, fémes íze van ennek is. Víznek víz, csak nem jó.

2/10 (azért a plusz pont mert kaptam a pénzemért egy műanyagpalackot is, amibe tölthetek akármit)

Szentkirályi

Gyökér palackja van muszáj ezzel kezdenem. Erotikus hatást kelt a kézben, mintha egy hatalmas dildo lenne a kezemben. Ízre elég erős. Szó szerint frissítő érzést ad. Szinte már-már felpörget. Lehet drogot raknak bele.

9.5/10

Kristály

A Kristály natúrára valamiért az van ráírva, hogy forrásvíz, nem ásvány. Nem tudom ennek mi a jelentősége, de lefogadom az, hogy elkerüljék, hogy egy ilyen összehasonlító cikkbe bekerüljenek. Nem jött össze! Ennek is idegesítő a palackja, igaz nem olyan rossz, mint a Szentkirályié volt. Ez is olyan mint egy dildo, de ezt legalább meg lehet fogni rendesen. Nagyon durva utóíze van. Olyan, mintha valaki, aki egész nap csak vizet fogyasztott leokádná a torkomba a gyomra tartalmát és akkor ezzel remélem mindenkit elijesztettem.

7/10 – (utóíze 0/10)

Jana (Hello Kitty verzió)

Speckó gyerekzár van rajta és egy Hello Kitty karakter, de ezért lenne ilyen drága? Kellemes íze van amúgy. Nem éri meg az árát, de ezt szívesen innám, ha nem nevetnének ki miatta a metrón.

8/10

Naturaqua

Ízre, egész jó. Van egy megmagyarázhatatlanul fura utóíze de az alap kifejezetten selymes. Sajnos kicsit langyos volt, hidegen még jobb lehet.

7.5/10

San Benedetto

Olasz víz, forrás: Olaszország, tehát minden “Róma” pólós arcnak ajánlani tudom az autentikusság jegyében. Alakra olyan, mint egy fura kék törpe. Ízre pedig azt az érzést kelti, amit egy halászfalu étterme ad, mikor kihozzák a vizet és te már előre tudod, hogy ez drága lesz, pedig csak víz. A profitot érzem benne.

€€€/10

O2 citromvíz

Oxigénnel dúsitott víz, amiről már többször bebizonyították, hogy baromság, de muszáj kicsit csalnom mert ennek legalább citrom íze van és már nagyon elegem van a sima vízből ezen a ponton. Az oxigéntartalma nem vicc: 0,004%. Nagyon durva lezárószelep van rajta, gondolom azért, hogy ne tudjon távozni az a felbecsülhetetlen oxigén, amiért 480 Ft ez az átverés! Nyilván finom volt, mert citromlé, és azt mindenki szereti.  Alpesi víz amúgy a leírás szerint, ettől még a 480 Ft meredek, hisz a negyede a büdzsének erre ment el.

11/10 (mert ez végre nem sima víz)

Fonte Guizza Primavera

Alkalmas nátriumszegény diétához – ez volt ráírva, ezt jó tudni, de engem csak az íze érdekel ugye. Ami különleges benne, hogy 1 L-es. Ki fogja magával cipelni? Otthonra kevés, pláne mivel léteznek 1,5L-es ásványvizek is. Alakra egyértelműen a vizek plus size modellje.  Ízre pedig: nem jó. Csapvíz íze van ennek is, igaz nem olyan erősen, mint a Tesco jégkristálynak volt. Lehet mire ideért olaszból az alatt lett ilyen szar? Fura pluszpont, hogy a palacknak valamiért kellemes az illata.

3/10

Nestlé Aquarel

Ezt szoktam alapból inni, így direkt hagytam a végére, hogy tudjam a többihez hasonlítani. Ennek is van egy utóíze, de ezen a ponton már hányni tudtam volna még a FIJI-től is. Erős túlzás a csomagoláson lévő “finoman bársányos” szöveg.

6.5/10

Amit ebből a kísérletből egyértelműen le lehetett vonni az az, hogy 2 nappal később, mikor nagyon másnaposan hazamentem már rohadtul nem figyeltem a márkajelzéseket csak szlopáltam a vizet, mint aki egy oázist talált a Szaharában. Rövidebben: semmit, semmit se lehet ebből leszűrni, az egész csak marketing és én meg hülye kísérleteket végzek és át kéne értékelnem az életem.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés