Kövess minket

Pop

Mi folyik Kínában? – Tetovált halak, mesterségesen színezett békák, élő teknős a kulcstartón

A kínaiakról eddig is tudtuk, hogy fordítva látják a világot, de ezek után semmi kétség afelől, hogy másik bolygóról jöttek…

Megosztva

“Sokkal vidámabbak, ha színesek!”

Néhány éve az akvarisztika fogalmát új szintre emelték Kínában, sajnos nem pozitív irányba mozdult el a dolog. Történt ugyanis, hogy az állatkereskedések újfajta módon próbáltak túladni a békáikon. Úgy gondolták, hogy a békák nem elég vidámak és színesek, ezért nincs rá megfelelő kereslet a vásárlók felől. Néhány kísérlet után kifejlesztették a mesterségesen színezett békákat. A bőrükbe fecskendezett vegyi anyagok tetszőlegest színt kölcsönöznek 4-5 évig a békáknak. Zöld, sárga, piros és akár neon színben is elérhetőek a kétéltűek. 

Forrás: Tianjinwe

Forrás: Benny wg

Forrás: Tianjinwe

Habár az állatvédők tiltakoztak/nak a mesterséges színezés ellen, a legtöbben örömmel vásárolják őket, hiszen az akvárium sokkal színesebb és “vidámabb” lesz. Azt tudni kell, hogy a színezést nem mindegyik béka éli túl…

Tetovált halak=több pénz

Mivel Kínában nagy őrület élőlényeket tartani akváriumban, ezért már a halakat is tetoválják, hogy minél többet adjanak el belőlük. Amíg a sima halak nagyjából 10 jüanba kerülnek, a tetovált társaikért már a 25 jüant is elkérhetnek!

Forrás: odditycentral

Forrás: odditycentral

Forrás: odditycentral

Kulcs mellé egy teknős

Szintén Kínában járunk, ahol mindenből pénzt akarnak csinálni és nem veszik figyelembe, hogy ez életekbe kerül, még ha állatokról is beszélünk. A kulcsra szerelt, lezárt, műanyag tasakban tárolt teknősöknél és halaknál nincs lélekfacsaróbb kulcstartó a világon.

Forrás: weirdasianews

Forrás: weirdasianews

Forrás: weirdasianews

Forrás: odditycentral

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük