Kövess minket

Campus

Mi mennyi a Campus Fesztiválon?

Megnéztük azt, ami mindenkit érdekel a koncertek után: hogy mi és mennyibe kerül.

Megosztva

Mind italból, mind ennivalóból rengeteg lehetőség várja a bulizókat a debreceni Campus Fesztiválon, csak győzzünk válogatni a lehetőségekből. Szinte nem is lehet úgy elmenni egy-egy kajás blokk környékén, hogy ne lássunk evő embereket, és mi tagadás, amikor a sült kolbász illata masszívan megcsapott minket, nekünk se kellett sok, hogy elcsábuljunk.


Bár ekkorra már nem igazán voltunk éhesek, ugyanis a csütörtöki fesztiválozást evéssel indítottuk, kipróbáltuk, mit tud az ott kapható gyros. Örülünk, hogy nem a nulladik nap után rögtön vetettük bele magunkat az árakat firtató kérdésbe, hiszen a gyros például szerdán 950 forintba került, csütörtökön már egy ezrest elkértek érte. Ami egyébként átlagos volt.


Ha hamburgerezni akarunk, akkor tudunk enni retro burgert 590-ért, de ha ennél trendibbre vágyunk, akkor irány az Ikon hamburgere (össze is raktak egy Campus nevű burgert marhahússal, fűszeres szalámival, cheddaros-fűszeres szósszal, salival, pepperonival és lilahagymával – ezért viszont már 1490 forintot is elkérnek), vagy a számunkra kifejezetten szívcsücsök Buri-Buri, őket a Víztorony mellett lehet megtalálni.

Vannak persze különböző sült kolbászok, lehet enni óriás palacsintákat, de a fesztivál alatt egy jó lepcsánkára még beneveznénk. A főbejárat környékén megtalálni a Roncs and Rollt is, ahol például 450-ért melegszendót, 620-ért 15 db fasírtgolyót, vagy 690-ért chicken toastot kapunk. Őket azért annyiban sajnáljuk, hogy a mobilvécék nincsenek eléggé messze ahhoz, hogy bizonyos szerencsétlen széljárás esetén ne jusson el oda a szag, így ha van rá mód, akkor inkább ne ott üljünk le enni, főleg az esti órákban, inkább vigyük el valamerre az ott vett ennivalót.

Ha klasszikusokra vágynánk, akkor természetesen van lángos, a sajtos-tejfölös 620 forintért, de lehet rá kérni feltétet, például füstölt sonkát 180 Ft-ért. Van pizza is, 590 forintért akár a sajtos-sonkás-kolbászos vagy sajtos-sonkás-baconös szelete a miénk lehet. Az elmúlt pár év nagy durranása, a spirált, vagy csavart krumpli is kapható 500 forintért. Távol álljon tőlünk, hogy rontsuk is bárki bizniszét, de ez az egyik legfelfoghatatlanabb dolog számunkra, hiszen ennyi pénzért nagyjából egy szem kisütött, megsózott krumplit kapunk (összehasonlításképp: a Tescóban akciósan 150 Ft egy kiló krumpli), de úgy láttuk, nagyon szeretik az emberek.


A sátorozóknak egyébként remek reggeliző lehetőségük is van. Például egy kávés-toastos kis hely rögtön a sátrak mellett már megtalálható, így még félálomban nem kell túl sokat botorkálni koffeinért. Aki viszont már magához tért és egy kicsit sétálna is, az a Rádi Pékségnél már tud burkolni csülökkel töltött bucit (690 forint), tepertőkrémes vagy zsíros kenyeret (180 forint), esetleg Rádi barnaperecet (250 forint).

Össze se merjük számolni, hogyha ezeket mind-mind megkóstoltuk volna, akkor most hol tartanánk költségekben, de mindezt a mennyiséget még illik is valamivel leöblíteni.


Kezdjük a csütörtök este (számunkra legalábbis) legsokkolóbb felismerésével, pálinkát egy kisebb vagyonért tudnánk inni. Persze, fesztivál, minőség, árrés, haszon, lehet dobálózni szavakkal, mindenesetre aki nem akar pálinka nélkül élni, az készüljön fel, hogy a Szicsek pálinkákhoz 1600 Ft/4 cl-es áron lehet hozzájutni. A Rézangyal ennél egy fokkal barátságosabb, itt a 4 cl ára 800 forinttól kezdődik.

Nem a legjobb, de iható borok 220 Ft/dl áron már vannak, hozzá szóda, pardon, van, ahol ásványvízből készül a fröccs, tehát ennek decije még 50 forint, és ne feledkezzünk meg a 20 forintos „odú-adóról”, erről itt már említést tettünk. Csapolt, illetve dobozos sörök 420 forinttól kezdődnek, 540-nél pedig jellemzően meg is állnak.


Viszont ami mellett nem tudunk elmenni, az a Borhálónál kapható Fröccs 2 Go, ami szerintünk magasan a legpraktikusabb, legötletesebb dolog a fesztiválon, már ami az alkoholokat illeti. Egy műanyag palackba bekeverik nekünk a fröccsöt, 4 dl bor – 6 dl szóda arányában, jól lehűtik, és ezt a pakkot 1200 forintért már vihetjük is. Kérhetjük fehér borból (Hilltop Neszmély Irsai Olivér), vagy roséból (Hilltop Neszmély Merlot Rosé). És ezzel nyugodtan lehet sétálni, szaladni, ugrálni, táncolni, nem borul ki, hiszen a palack tetejére jó erősen rá tudjuk csavarozni a kupakot, innentől kezdve pedig miénk a világ.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés