Kövess minket

Hiphop

Mi történik 6ix9ine-nal, ha szabadul?

Megosztva

Forrás:

Milyen forgatókönyveket hozhat a végleges 6ix9ine ítélet, és vajon túléli-e, ha szabadul? Végigvettük a lehetőségeket.

Már miért is szabadulna?!

Mikor 69 tavaly őrizetbe került a Nine Trey Gangster Bloods bandában való tevékenységeiért, a média által játszott ítéletlottó legalacsonyabb tippje 25 évnyi börtön körül volt, míg a legmerészebbek életfogytiglant emlegettek. Azóta tudjuk, hogy a rapper egyezséget kötött a hatóságokkal és együttműködik velük, de így talán még nehezebb megtippelni, hogy pontosan milyen végkimenetele lesz az ügyének. Sokan automatikusan azt feltételezik, hogy 6ix9ine szinte semmit nem kap majd, mivel minden létező bandatagot bemárt, és csak úgy elengedik, de ez a legkevésbé hihető forgatókönyv, sokkal valószínűbb, hogy pár év börtönre ítélik, amiből levonják az eddigi rácsok mögött töltött idejét, és jó magaviselettel még a maradékot is lefaraghatja, de azt az esethetőséget sem szabad kizárni, hogy a rappert hosszú évekre bekaszlizzák. A volt menedzsere, Shotti például 15 év (!) börtönt kapott, miután elismerte, hogy fegyverrel kirabolt egy rivális bandát (nem is sütötte el a stukkert), valamint figyelmeztetésből meglőtte valakinek az autóját (nem sérült meg senki), ez volt a lehető legalacsonyabb ítélet, amit a bíró kiszabhatott. Tekashi kilenc vádpontban vallotta bűnösnek magát az egyezsége részeként, tehát egyáltalán nem biztos, hogy olcsón megússza. Ebben az esetben gyakorlatilag vége a karrierjének és csak abban reménykedhet, hogy ő lesz az új Bobby Shmurda, akinek elengedését mémelve várja a közönség.

Úgyis megölik…

Populáris teória, hogy 6ix9ine aláírta a halálos ítéletét azzal, hogy felvette a spicli szerepet és mindenkit beköpött a bíróságon. A veszélyt ő is érzi, állítólag kemény összegeket költ arra, hogy a családját biztonságban tudja a Blood tagoktól, anyja és testvére pedig nem is mentek el az előző heti tanúvallomására, mivel sajtóhírek szerint féltik az életüket. Egy rakás Blood viszont ott volt. Lisa Evers, a FOX 5 News riporterének beszámolója szerint a tárgyaláson rengeteg piros ruhás férfi ült, mintha csak egy „nagy család lett volna egy esküvőn”. A fenyegetettséggel az állam is tisztában van, a rappert egy titkos földalatti alagútban szállították a bíróságra, és a börtönben elszaparálva csak olyanokkal érintkezhet, akik biztosan nem akarják a vesztét. Utóbbi óvatos elszeparálás minden valószínűség szerint a hosszú ítélet szcenárió után is folytatódna, tehát azok a képzelgések, hogy 69-t az udvaron, vagy a kantinban váratlanul leszúrják, mintha csak valami börtöndrámában lennénk, megmaradnak képzelgésnek. Sokkal érdekesebb, hogy mi történik, ha hamar kiengedik. Tényleg biztonságban érezheti magát New Yorkban? Fontos annyira a bosszú a Nine Trey-nek, hogy egy Amerika-szerte ismert embert tegyenek el láb alól, akinek a halálát nem fogja félvállról venni a rendőrség? Ezekre a kérdésekre egyelőre lehetetlenség válaszolni, de ha nagyon parázik a retorzióktól, akkor még mindig van számára egy menekülő megoldás.

Forrás:

Daniel Hernandez? Sose hallottam róla.

Pont a Blood tagok általi esetleges bosszú miatt többen feszegetik, hogy 6ix9ine akár egy tanúvédelmi program keretében el is bújhatna azok elől, akik bántani akarják. A New York Times nemrég egy hosszabb cikkben vette végig, hogy miként nézne ki Tekashi, azaz polgárni nevén Daniel Hernandez bújkálása. Egy volt F.B.I. ügynök, Jay Kramer úgy vélekedett a lapnak, hogy a rapper egy stílus és frizuraváltás után könnyen eltűnhetne a világ szeme elől. „Vannak olyan helyek az országban, ahol senki sem ismerné fel, és senki sem fogalkozna vele” – mondta Kramer. Na, és mi van a tetkóival? Egy hatalmas 69 arctetkó talán még a legputribb déli faluban is szemet szúrna a lakosoknak, nem? A NYT viszont utánanézett, hogy azoknak, akik tanúvédelmi programokban vesznek részt, fizeti az állam a lézeres tetkóeltávolításukat, ergo papíron a rapper megszabadulhatna a híres ismertetőjegyeitől, és egy csapásra új életet kezdhetne…na de akarná ezt?

A rajongókat csak a zene érdekli

Habár egy pisztolycső közeli látványa párszor már biztos feljött 69 rémálmaiban, valami azt mondatja velünk, hogy nem akarná eldobni magától a hírnevet, a megmaradt rajongóit, és az egyelőre hibernációban lévő karrierjét. Mikor a tanúskodása során az egyik ügyvéd megkérdezte tőle, hogy szerinte maradtak-e még rajongói, a rapper bizakodva annyit válaszolt, hogy „remélem”. Pedig a válasza lehetett volna magabiztosabb is, hisz a „Kooda” vagy a „Gummo” alatt máig olyan kommentek vannak, hogy „lehet, hogy köpött, de ne tegyünk már úgy, mintha ez a dal nem ütne még mindig”. Snoop Dogg és Royce Da 5’9 orrvérzésig posztolhatják a patkányozós véleményüket, de ők és a rajongóik eleve nem kedvelték 69-t, a spiclis téma pedig csak muníciót adott nekik az oltogatásra, nem a rapperről alkotott véleményük változott ettől. A legjobban talán Kendrick Lamar TDE kiadójának elnöke, Punch fogalmazta meg a dolgot, mikör azt mondta, hogy 6ix9ine könnyen visszatérhet a zeneiparba, szimplán bele kell állni a dolgokba és felvennie egyfajta „köptem…na és akkor mi a fasz van?!” attitűdöt. „Lehet tévedek, de a rajongói szerintem totálisan szarnak az utca törvényére, akik a bulijaira mennek szimplán örjöngeni akarnak, és kiengedni a fáradt gőzt” – írta egy tweetben. A jövőbeni kollabok már kicsivel bonyolultabbak lesznek, de ott is megtörni látszik a jég, Tory Lanez például nemrég azt nyilatkozta, hogy hiányzik neki 69, és biztosan mások is elengedik majd a spicli témát, ha látják, hogy a rapper visszatérése körülötti hype elég nagy. Ehhez persze az is kell, hogy ne az előző három szcenárióba fusson bele.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés