Kövess minket

Film

Mi volt AZ a jelenet a Trónok harcában?

A legnagyobb rajongók mostanra már biztos látták, de aki még nem, ne olvasson tovább – elég sokkoló jelenettel zárult a Trónok harca 6. évadának első része!

Megosztva


Nem is a halottat remekül alakító Jon Snow vagy az egyszerűen elvágott uralkodói vonal Dorne-ban, hanem Melissandre verte ki a biztosítékot az egyébként sok meglepetést nem tartogató első részben. A könyv sokkal jobban megalapozza azt, amit láttunk, ezért nem csoda, hogy aki nem, vagy régen olvasta, lesokkolt, amikor szertefoszlott a „vörös nő” varázsa, és megláttuk, hogy Melissandre kinézete csak álca, valójában egy nagyon öreg nő bújik meg az illúzió alatt.

A sorozatban most láthattuk először a vörös papnő varázserejét az illúziók terén, mert a készítők kihagyták, amikor például kicserélte Mance Raidert és a Csontok urát, utóbbit küldve a máglyára, míg Mance vígan mászkál a csontálarcban. Amikor az utolsó könyvben lerántja a leplet erről a kis trükkről, elmondja, hogy őt az illúziókeltés tudományával ajándékozta meg R’hllor, a Fény Ura. Azt is elárulja, hogy bizonyos tárgyak segítenek, hogy az illúzió minél élethűbb legyen – Mance esetében ez a csontpáncél, amit korábban a Csontok ura viselt.


Azonban nem olyan egyszerű a helyzet, hogy Melissandre felveszi a nyakláncot, és átváltozik – bár a részben így tűnt, a könyvben Mance megiszik egy bájitalt, hogy át tudjon változni, és mielőtt leveszi a nyakláncot, Melissandre asztalán is ráközelítenek egy kis fiolára. Emellett láthattuk már a papnőt a nyaklánc nélkül, például fürdeni, tehát nem attól függ a varázslata, legfeljebb erősítheti a hatást.

Az olyan nagy meglepetés nem volt, hogy Melissandre valójában idősebb, az őt játszó színésznő, Carice van Houten már évekkel ezelőtt elfecsegte egy interjúban, hogy a karaktere több száz éves lehet, egyik kollégájának pedig 400-at mondott. David Benioff, a sorozat egyik készítője elárulta a résszel kapcsolatban, hogy Martin egy korábbi beszélgetésük során azt mondta neki, Melissandre több évszázadot megélt már. Szóval feltételezhetjük, hogy egy olyan varázslatnak is a birtokában van, amivel meghosszabbítja az életét. A kérdés azonban, ami mindenkit foglalkoztat – vajon halottakat is fel tud támasztani?

Mi lesz Jon Snow sorsa?

Melissandre felveszi az alakját, és ezentúl ő lesz Jon.
Melissandre feltámasztja valahogy.
Halott marad.
Beköltözik Ghost testébe.
“Más” lesz belőle.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük