Kövess minket

Aztaa

Michael Jordan és a Jordan Brand 100 millió dollárral segítik a rasszizmus elleni harcot

Hatalmas felajánlás a legendától.

Megosztva

Forrás:

Michael Jordan és a Nike tulajdonában lévő Jordan Brand 100 millió dollárt ajánlott fel az elkövetkezendő 10 évre, a faji egyenlőségért, a társadalmi igazságosságért, valamint a megfelelő oktatásért küzdő szervezeteknek. Ez eddig a legnagyobb céges adomány a George Floyd halálát követő tüntetésekre reagálva.

A Jordan Brand mi vagyunk, a fekete közösség” – írja a márka a közleményében. Mint kiemelik, addig kötelességüknek érzik az afro-amerikaiak életének védelmét és javítását, amíg a berögzült rasszizmus el nem tűnik az országból.

A felajánlott pénzt fele-fele arányban fizetik, 50 milliót a Brand, 50 milliót pedig a volt kosaras maga, ehhez még hozzájön 40 millió dollár, amit a Nike ajánlott fel. Michael Jordan amúgy a világ leggazdagabb sportolója, a Forbes számításai szerint a vagyona elérheti a 2,1 milliárd dollárt is.

Több másik cég és híresség is komoly összegeket ajánlott fel a faji egyenlőség jegyében, de egyikük sem közelíti meg Jordanék felajánlását, az Amazon és a Facebook például mindketten 10 millió dollárt ajánlottak fel.

(Forbes)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük