Kövess minket

Aztaa

Michael Jordan, Tom Hanks és Ellen DeGeneres is ott voltak Obama utolsó kitüntetettjei közt

Igazi sztárparádé volt a Fehér Házban.

Megosztva

A Medal of Freedom a legmagasabb állami kitüntetés, amit amerikai elnök adhat és Obama idén sem aprózta el a kitüntetettek közt az ismert nevek beválogatását. A medált azoknak adományozzák, akik az ország biztonságáért, vagy a világbékéért különösen sokat tettek, esetleg a kulturális és ; vagy társadalmi szerepvállalásukkal kiemelkedőt alkottak. Az idei díjazottak közt volt többek között:

Ellen DeGeneres (humorista)
Robert De Niro (színész)


Michael Jordan (kosárlabda játékos)

Bill és Melinda Gates (jótékonyságukért)
Robert Redford (színész)

Bruce Springsteen (zenész)
Diana Ross (énekesnő)

Tom Hanks (színész)

De természetesen nem csak úgynevezett sztárok kaptak kitüntetést. Matematikusok, ügyvédek és fizikusok mind ott voltak a listán. Obama a ceremónia során, stílusához híven végig poénkodott. Jordanról például azt mondta, hogy neve többet jelent, mint egy logo, vagy egy internet mém, utalva a pár éve nagyon populáris sírós Jordan mémre. De Tom Hanks díja előtt is durrogtatta a poénokat, a színészről azt mondta a leköszönő elnök, hogy nem ajánlatos vele egy repülőn utazni, és hogy természetessé tette mindenki számára a röplabdákkal való barátkozást, ami alapján arra következtetünk, hogy a „Számkivetett” volt az egyetlen film, amit Obama valaha Hankstől látott.

Az elmúlt nyolc évben osztották ki amúgy a legtöbb Medal of Freedom-ot, egész pontosan 123-at. Ehhez a számhoz csak Reagen elnöksége alatt kerültek közel, akkor 101 díj került kiosztásra.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük