Kövess minket

Stílus

Miért érdemes webshopból frissíteni a ruhatárunk?

Nincs időd végigjárni az összes boltot? Inkább rendelj!

Megosztva

Mindannyian szeretünk naprakészek lenni, és tudni, mivel rukkoltak elő a tervezők. A divatérzékenység azt is jelenti, szeretünk beemelni jó megoldásokat, szép ruhákat a friss trendekből az öltözködésünkbe. Ámde kevesen tehetik meg, hogy órákat, napokat töltsenek divatüzletek látogatásával. És ha egy-két bolton végigszaladunk egy plázában, még cseppet sem találtuk meg azt, amire szükségünk van.

Sok nőnek, aki elfoglalt, álom lenne, hogy napközben lazán halászgasson a butikok kínálatában, és végigpróbáljon mindent. Egy olyan korszakban élünk, amikor sok a kihívás, és sokmindent szeretnénk megtenni, időnk viszont nem végtelen. Ha végeztünk a munkahelyen, várnak a szeretteink, akiket jó lenne minél többet látni – és ha vége a napnak, a számítógép előtt szusszanva egyszerűen, könnyen, gyorsan végig tudjuk böngészni a webshopok kínálatát.


Ez az, amit lehetővé tesznek az online ruházati cégek. Nem érdemes felesleges energiát pazarolni arra, hogy boltokat végigjárva megtaláljuk a saját méretünket, vagy más színben felkutassuk a nekünk tetsző fazont.

Sokszor tudjuk, hogy egy alkalomra, egy szezonra csak egy típusú ruhára van szükségünk: például papucscipőre, vagy kosztümnadrágra. De egy divatüzletbe befordulva csak akkor járunk jól, ha az adott márka stílusa, hangvétele mindenestől megfelel a számunkra, akkor van esélyünk, hogy megtaláljuk az igazit az ott található korlátozott számú darab között.

Tágabb, szabadabb választási lehetőséget nyújt, ha akár többszáz termékből böngészhetünk, és rendszerezhetjük azokat szín, méret és más jellemzők szerint. Mindezt pár pillanat alatt megtehetjük, és áttekinthetően előttünk is van a teljes kínálat, ahelyett, hogy vállfákra akasztott ruhákkal megrakva a sorok között kellene vadászatot folytatnunk például egy megfelelő szabású blúzra, hogy aztán sorban álljunk próbafülkéért.

Néha persze jó szórakozás a boltban való beugrás, a leértékelésekkor kevesen vannak, akik ellenállnak a bűvös számoknak – 30, 50, 70 % – és jólesik szerencsésnek éreznünk magunkat. A leértékelések mágiája keveseket hagy érintetlenül.

Csak abba érdemes egy pillanatra belegondolni, valóban kell-e nekünk az adott ruhadarab, amit “zsákmányolunk”. Hányszor vesszük fel, hová megyünk benne, mihez fog passzolni?

A fast fashion, a napi divat túlvásárlásra ösztönöz, főleg ilyen alkalmakkor. Valójában jobban járunk, és az egész világ jól jár, ha megfontoltan hosszú távon hordható, jó minőségű ruhákat veszünk.

Az impulzusvásárlás örömét, ami egy pillanatra “feldobja” az életünket, érdemes valami olcsóbb és hasznosabb boldogságforrással kiváltani – menjünk el sétálni egy nagyot, nézzünk egy szép filmet!

Attól nem kell tartanunk, hogy online vásárolva rossz méretet veszünk, nem fog jól állni a neten rendelt darab, és feleslegesen költjük a pénzt. Minden rendelt áru biztonságosan visszaváltható, visszacserélhető, akár két hét is a rendelkezésünkre áll, hogy kitaláljuk, szeretnénk-e a képernyőn kinézett darabot viselni, vagy sem. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés