Kövess minket

Hiphop

Miért nem jelent még mindig meg ASAP Rocky új albuma?

Megosztva

ASAP RockyDon’t Be Dumb” című albuma az egyik legtöbbet késleltetett projekt a modern hiphop történetében. Egy olyan világban, ahol tudjuk, hogy mondjuk Frank Ocean és Playboi Carti mennyit képesek várakoztatni a rajongóikat, ez igazán nagy teljesítmény. De mégis hol van a lemez?

Az évek során rengeteg ígérgetést, bejelentést, merch-dropot kaptunk, amelyekből, még mindig nem született új album, de még csak sziklaszilárd megjelenési dátum sem, azon túl, hogy „hamarosan”, meg „valamikor 2024-ben”. Mindezt úgy, hogy az első, állítólagos kislemez, a RIOT 2023 nyarán érkezett meg, gyakorlatilag közel egy éve.

Ezek után nem csoda, hogy a gyanús csöndet nem csak a figyelmes rajongók, de még a kollégák is megszimatolták, a nagy Drake-Kendrick háborúban például az előbbi el is poénkodott egy diss zenében, hogy Rocky jobb ha feladja a rappelést és marad a divatnál, az úgy tűnik, hogy úgyis jobban érdekli őt.

Teóriák persze vannak, egyrészről Rocky-nak két gyermeke is született az elmúlt években, így már apai feladatokra is koncentrálnia kell. Másrészről ne felejtsük el, hogy a lemezígérgetés nagyasszonyával, Rihannával van együtt, aki 2016 óta nem dobott le új projektet, miközben folyamatosan húzza a fanjai előtt a mézesmadzagot. Rocky így csak két évvel van lemaradva (a Testing című harmadik albuma 2018-ban jött ki), lehet eltanulta párjától a rajongók érzelmeivel való játszadozás, esetleg fogadást kötöttek, hogy ki bírja ki tovább új album nélkül, és aki veszít, az cseréli a pelust a gyerekeknél onnantól kezdve.

Rocky a fentieknél egy sokkal egyszerűbb magyarázatot adott nemrégiben. „Idiótáknak be kéne fejeznie a dalaim ellopását” – mondta, utalva arra, hogy egy-két készülő dala engedély nélkül kikerült a netre. „Minden ilyen alkalommal kezdhetem előlről az egészet” – tette hozzá, ami persze érthető frusztráció a részéről, hisz rengeteg előadó szenved attól, hogy idő előtt kikerül a munkája a netre, és emiatt meg van fosztva a meglepetés varázsától, amit nyújtani akar. Az érveléssel viszont egyetlen bökkenő van. Hol a fenébe vannak ezek az állítólagos kiszivárgott zenék, amikről Rocky beszél? A rajongók beszámolói szerint senki sem találkozott vele, pedig a kiadatlan zenék elég hamar elterjednek egy adott rapper fandomjában, így csoda lenne, ha pont ezesetben lenne másképp. A kifogás tehát lehet tényleg csak az, egy kitaláció, hogy nyugtassa a kedélyeket.

Rocky-nak amúgy október 21-én indul egy lövöldözéssel kapcsolatos pere, melyben azzal gyanúsítják, hogy meglőtte ASAP Rellit, ki tudja, lehet, hogy nem nagyon szeretne új albumot ledobni, míg az az ügy nem rendeződik, hisz kínos lenne, ha pont az albumpromó közepette kéne börtönbe vonulnia. Ez persze csak egy teória a sok közül, a kérdés tehát továbbra is áll: HOL AZ ALBUM ROCKY?!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés