Kövess minket

Aztaa

Miért rugdos üvegeket Jason Statham, John Mayer és Conor McGregor?

Megosztva

A minap posztoltunk egy videót a Facebook oldalunkra, melyben Jason Statham látható, amint épp egy jól irányzott pörgőrúgás kíséretében, hatalmas precizitással rúgja le az előtte elhelyezkedő üveg kupakját.

Mégis miért teszi ezt a harcművészetekben is otthonosan mozgó akciófilm-pápa? Valami újfajta edzést gyakorolgat? Lebénultak a karjai, ezért lábbal próbálkozik kinyitni a palackot? Esetleg ennyire unatkozik, ezért úgy döntött, ily módon eleveníti fel a box-és kickbox tudását?

A válasz: egyik sem.

Statham nem tett mást, mint részt vett a kupak-kihívásban, eredeti nevén a Bottle Cap Challenge-ben, abban a közösségi médiát elementáris erővel letaroló új őrületben, ami az ALS Ice Bucket Challenge-hez hasonlóan celebeknek köszönhetően vált extrémen virálissá.

A Bottle Cap Challenge szinte pontosan egy hete pörög, azóta pedig számtalan híresség – és persze átlagos social media felhasználó – vette rá magát arra, hogy bemutassa a skilljeit a Twitteren és Instagramon összegyűlt nagyérdeműnek. A kihívás sokkal kevésbé veszélyes, mint a Tide Pod-evés, egy fokkal több értelme van, mint a sajt-és Vans-dobálásnak, kell hozzá némi ügyesség, viszont semmi olyan fontos ügyre nem hívja fel a figyelmet, mint a fent hivatkozott ALS-challenge, annak ellenére, hogy az imént soroltakkal ellentétben a főbb szereplői és terjesztői különböző sztárok. 

Forrás:

A kihívás lényege rém egyszerű, a kivitelezése viszont annál kevésbé.

Lehet, hogy mindenkinek egyértelmű, mindenesetre a cél az, hogy a kihívott személynek pörgőrúgással kell eltalálnia egy üveg kupakját úgy, hogy az szépen lecsavarodjon, anélkül, hogy maga a palack leesne, összetörne, vagy eldőlne.

A kupakos dilit a UFC harcos Farabi Davletchin indította el, akkor még a saját neve után #farakickschallenge néven. A kihívottai Conor Mcgregor, Jason Statham, Jackie Chan és Jean-Claude Van Damme voltak, a taekwondós social media sztár, Ginger Ninja Trickster és a sportoló-színész-üzletember Szergej Badjuk mellett. Az utolsó négy személy mostanáig sem reagált a felkérésre, a kihívás pedig ekkor még nem is kezdett el igazán terjedni. 

[instagram]BzI2JYKA–E[/instagram]

Az ő hashtagjét nem kapták fel túlságosan, viszont egyik kihívottja, a Nike-val is kollaboráló ACRONYM márka feje, Errolson Hugh – akiről korábban itt tettem említést – már nagyobb hájpot kreált (az általa posztolt felvétel alá azt írta: „nem is rossz egy divattervezőtől”), pláne azzal, hogy a hawaii származású Max Holloway-t hívta ki, akinek videója aztán hamar elárasztotta a netet. 

[instagram]BzLEltIABRS[/instagram]

Holloway a hawaii garázsában egy üveg Tito’s vodka kupakját rúgta le, ezzel gyorsan be is hozta a kihívást a köztudatba. Nem mellesleg átnevezte az őrületet #bottlecapchallenge-re, ami már sokkal egyszerűbb, egyértelműbb és könnyebben megjegyezhető, mint amit Farabi kitalált. Max videója több mint 30 ezer kedvelést, majdnem 8 ezer megosztást és közel 3 millió megtekintést hozott Twitteren – innen már nem is volt kérdés, hogy egy újabb kissé feleslegesnek tűnő, de abszolút virális és szórakoztató trenddel van dolgunk. 

[twitter]https://twitter.com/BlessedMMA/status/1144651394068041728[/twitter]

Holloway kedves barátját, a Travis Scottal és Frank Oceannel is együtt dolgozó, gitáros-énekes-dalszerző-producert, John Mayert hívta ki. A legtöbben – talán jogosan is – azt gondolták, John nem lesz képes a kupaklerúgásra – hát tévedtek. 

A zenész óriásit ment, összes is kapart több mint 800 ezer kedvelést Instagramon, majd Farabi Davletchin után kihívta ő is Jason Stathamet.

[instagram]BzTzqhZFbg6[/instagram]

Stathem ennek a felkérésnek már eleget is tett, és hát jött, rúgott, győzött – legalább is a sajtó (többek közt a Complex és a Barstool Sports is őt nevezte ki nem hivatalos „győztesnek”) és a kihívást nyomon követő internetezők egybehangzó véleménye szerint. És valóban: tökéletes mozdulat, perfekt landolás, jól időzített slow mo és közel 5 millió megtekintés. 

[instagram]BzYT3WpBDfe[/instagram]

Statham Guy Ritchie rendező-forgatókönyvírót és a harcművész James Moontasrit választotta. A kihívottak hamar el is készítették a saját videóikat, kettejük közül Ritchie nem igazán kispályázott, ezért kihívta a mindenre vevő Will Smith-t, a focista David Beckhamet és az általa rendezett Aladdin remake szépfiúját, Mena Massoudot, de egyikük sem reagált még. 

[instagram]BzaoojnD8p0[/instagram]

Nem szabad kifelejtenünk a sorból Conor McGregort sem, aki a kupak-kihívást arra használta fel, hogy reklámozza kicsit saját whiskey-jét, nem mellesleg, hogy újra lángra lobbantsa a Floyd Mayweatherrel való korábbi balhéját is. [twitter]https://twitter.com/TheNotoriousMMA/status/1145811057388204032[/twitter]

„Fuck your challenge!”– szólott a Cîroc vodkával kissé sikertelenül kacérkodó Maron Wayans: 

[instagram]Bzb1xA6nqB7[/instagram]

De hasonlóan elbukta a kihívást Trippie Redd.

[instagram]BzjH0W6jyUs[/instagram]

És végül itt van még az Ibizáról bejelentkező Diplo, aki két szempontból is érdekes: először is azért, mert senki sem hívta ki, mégis megcsinálta a challenget, másodszor pedig azért, mert olyan nagyágyúkat nevezett meg kihívottjaiként, mint például Harry herceg, Kevin Durant, Meghan Markle, vagy éppen Barack Obama. 

[instagram]BzWjwKfHwsD[/instagram]

De hogy ne csak a celebek performanszait és kickjeit szemlézzük, itt egy rakás egyéb kivitelezés, alább pedig az egyik személyes kedvencem: 

[instagram]BzbuqIHAP4_[/instagram]

Természetesen a kihívásra ráugrottak a gazdag kölykök is, és sportkocsitól kezdve wakeboardig mindent bevetnek, hogy az övék legyen a legmenőbb videó, így továbbfejlesztve a korábban csak lábbal beadott kupaktalanítást.

[instagram]Bzi4wRKBJEA[/instagram]
[instagram]BzebAojhr6Q[/instagram]

Habár nem tudjuk, meddig él majd a trend, vagy egyáltalán hová fut ki a kihívás, azért kíváncsian várjuk az újabb bravúrokat, különösen Harry herceg pörgőrúgását. 

(Highsnobiety / Heavy)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés