Kövess minket

Gasztro

Miért vékonyak a franciák?

A válasz pedig az, hogy nem a diétára esküsznek, hanem a következő pontokat tartják be:

Megosztva

miertvekonyakafranciak11125

A franciák nem tartoznak a folyamatosan nassoló népek közé, sőt stresszhelyzetben sem eszegetnek. Ezzel ellentétben reggelijüket lassan kiélvezik.

Társaságban soha nem beszélgetnek a súlyúkról vagy arról, hogy milyen diétát próbáltak ki. A fogyókúra minden esetben szigorúan magánügy, melyre a közös étkezés során nem térnek ki.

Míg az éttermekben különlegességeket rendelnek, addig otthon nagyon egyszerű ételeket készítenek el. Szeretnek kísérletezni, rajongnak az új ízekért és a kulináris élvezetekért. A finom ételek iránti csillapíthatatlan vágyukat az éttermekben élik ki. Saját kis konyhájukban viszonylag kevés időt töltenek, de mindig tartanak otthon friss alapanyagokat, hogy akár pillanatok alatt összedobhassanak egy fejedelmi lakomát.

A franciák nem rendelnek olyan menüt, amihez desszert is tartozik. Vacsorájuk mellé bort fogyasztanak. Ezért ott a pont!

Kávékultúrájuk is igazán irigylésre méltó. Hagyományos presszót isznak, tej és cukor nélkül. A lattét és a macchiatót elvből elutasítják. Ők a klasszikust, a kalóriamentest támogatják!

Ahová csak lehet, gyalog mennek. Szívesen bolyonganak a kis utcákon, és amerre lehet, sétálnak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.