Kövess minket

Események

MIKE koncert lesz decemberben Budapesten

Megosztva

Korunk egyik legmeghatározóbb rap előadója első klubkoncertjével érkezik az Akvárium Klubba az év végén, december 1-jén. MIKE még csak 22 éves, de már olyan előadók figyelmét is felkeltette, mint Earl Sweatshirt, vagy éppen Navy Blue. MIKE a júniusban megjelent ‘Disco!‘ című lemezével érkezik Budapestre, amit többek között a Pitchfork, vagy a Stereogum kritikusai is elismerő szavakkal méltattak.

A New Jersey-i születésű MIKE öt éves korában édesanyjával Londonba költözött, később, a tinédzser évei végén azonban ismét visszatért az államokba, a New York-i Bronxba. Mindkét helyszín nagy hatással volt a fiatal rapperre – míg Angliában King Krule zenéjét hallgatta, addig az USA-ban visszatért az Earl Swetshirt- és az MF DOOM-féle számokhoz. New Yorkban olyan előadókkal állt össze, mint Adé Hakim, Darryl Johnson, King Carter, Jazz Jodi és DJ Mason, együtt létrehozva egy olyan különleges hangzásvilágot, mely hip-hop körökben az egész országban elterjedt.

2017-ben jelent meg MIKE “My God Bless Your Hustle” című albuma, ami helyet kapott a Pitchfork „Best New Music” kategóriában is, ezek után pedig nem volt megállás, hiszen ennek köszönhetően kezdett már New Yorkon kívül is ismertté válni. 2018 végén dobta ki “War In My Pen” albumát, amit 2019-ben a „Tears of Joy” követett. Utóbbi szintén megkapta a Pitchfork „Best New Music” elismerését. 2020-ban jelent meg a „Weight of the World” című lemeze is, ekkor MIKE már olyanokkal turnézott, mint Blood Orange, Earl Swetshirt, és olyan fesztiválokon játszott, mint a MoMA PS1 Warm Up, a Pitchfork Festival vagy a Capitol Hill Block Party.

Az elmúlt években a rapper elmerült az elektronikus- és a house zene világában is, közreműködött például Steve Spacekkel és Park Hye Jinnel is. Június végén látott napvilágot MIKE legfrissebb albuma, a “Disco!”, melyben egy teljesen más arcát mutatta meg. Az új lemez sokkal fülbemászóbb és vidámabb hangulatú, mint a korábbiak, azonban még mindig hordozza a MIKE-ra jellemző stílusjegyeket. 

MIKE először ad koncertet Magyarországon, december 1-jén az Akvárium KisHalljában áll színpadra. A buli Facebook eseményét itt lehet visszajelölni, a jegyértékesítés 5-én hétfőn indul a klub weboldalán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés