Kövess minket

Hiphop

Mikor a politikai rap és az igazi politika találkozik: a Public Enemy is fellép Bernie Sanders kampányrendezvényén

Nem ez az első nagy zenei név, aki csatlakozott a Bernie kampányhoz.

Megosztva

Forrás:

Nagyban zajlik a demokrara előválasztás Amerikában, ahol azt próbálja eldönteni az ország, hogy ki induljon a jelenleg regnáló Donald Trump ellen. A verseny még eléggé az elején tart, de azt már most látni lehet, hogy a magát szociáldemokratának valló Bernie Sanders van annyira népszerű, pláne a fiatalok közt, hogy befutó lehet. 

Bernie politikája kifejezetten radikálisnak mondható, Amerikán belül legalábbis, hisz egy csomó területet átcsoportosítana az állam kezébe, ami miatt kommunistázzák rendesen, pedig ötletei inkább egy európai jóléti állam képét mutatják. Konzisztens nézetei, és elitellenessége sok hírességet is meggyőzött, jelenleg ő a legtöbb celeb támogatót maga mögött tudható demokrata jelölt, Ariana Grandé, Danny DeVito, Jack Nicholson, Cardi B csak pár név azok közül, akik támogatják, miközben kampányrendezvényein rendszeresen lépnek fel híresebbnél híresebb bandák, elég ha csak annyit mondunk, hogy az idén Sziget Nagyszínpadára érkező The Strokes is fellépett az egyik ilyen eseményen.

Talán nem olyan meglepő ezután, hogy a politikai és feketejogi rap öregapái, The Public Enemy is színpadra állnak vasárnap egy Bernie kampányállomáson Los Angelesben. A csapat egyik tagja, Chuck D ki is emelte, hogy nagyon ritka az, hogy konkrét politikust támogatna, de Bernie politikája mögé be tud állni. 

[vembed youtube=”MwR_GFbVQkQ” ]

Forrás:
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés