Kövess minket

Hiphop

Mikor azt hiszed 2020 már nem lehet rosszabb, Mr. Busta rádob egy verzét 2007 legnagyobb magyar emo-pop slágerére

Mégis mit tett az emberiség, hogy így kell bűnhődnünk?

Megosztva

Forrás:

Nem tudom ki volt az, aki az év elején felolvasott a Halottak könyvéből, de 2020-ban hónapról hónapra újabb átkok és rontások szakadnak ránk. Márciusban húsba vágóan megérkezett hozzánk is a COVID járvány, az április arról szólt, hogy mindannyian bezárkózva éltünk, és ha egy pillanatra is elhittük, hogy majd a május kicsit más lesz, a rideg valóság mégis arcon csap minket egy 2007-es No Thanx sláger Mr. Busta remixével.

A No Thanx zenekar „Egy másik nemzedék” című dala már 13 évvel ezelőtt is egy kifejezetten idegesítő jelenség volt. Az EMI Music gondozásában megjelent kislemez egyfajta magyar válasz akart lenni az akkor éppen Európában tomboló Tokio Hotel mániára, melyet a mainstream elég tévesen az emo kategóriába sorolt, miközben sima pop-rock zenéről volt szó, tini célközönséggel. A kísérlet mindenesetre működött, a banda azonos nevű debütáló albuma a MAHASZ albumlistáján rögtön a második helyen debütált és később elérte az aranylemez minősítést is. A második lemezük megjelenése után viszont kilépett a banda énekese, Skrapits Erik, aki ezután szólókarrierjére koncentrált, melybe egy kínos X-Faktor visszautasítás is belefért 2016-ban. 

Így jutunk el valahogy 2020 májusához, mikor a KO Records csatorna, mely amúgy többek közt Márió és Postás Józsi klipjeit is büszkén hosztolja, kiposztol egy remixet(?), újrakiadást(?) az „Egy másik nemzedék„-ből, mely immár szimplán Erik neve alatt fut, karibi hangzással keverve, egy Mr. Busta verzével kiegészítve. 

Ilyenkor hol van Morpheus, hogy felajánlja a piros kapszulát, hogy végre felébredhessek ebből a félrement szimulációból?

[vembed youtube=”ymdIME3D0Zg” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük