Kövess minket

Aztaa

Milánó egyik legújabb látványossága: a két torony

Milánó kevésbé turistás részén található a város egyik legérdekesebb látványossága: a „Függőleges erdő”.

Megosztva


Stazione di Milano Porta Garibaldi közelében épült fel az a két felhőkarcoló, amelyeket Függőleges erdőnek (Bosco Verticale) neveznek. A két torony 110 méter (26 emelet) és 76 méter (18 emelet) magas, és az érdekessége, hogy 730 fát telepítettek az erkélyeire. Ezen kívül van még 5000 tő cserje, 11 ezer tő évelő és talajtakaró növény rajtuk. Az „erdő” ötven különböző növényfajt foglal magába, és ez a világon az első ilyen létesítmény.

A különleges épület fő célja a városi zöldfelület növelése és a szmog csökkentése (Milánó az egyik legszennyezettebb levegőjű város Európában). Emellett a fák szűrik a zajt, segítenek a hőmérsékletszabályozásban télen és nyáron is. Ellenállnak a szélnek, a vasbeton erkélyek pedig 28 cm vastagok, hogy elbírják őket. Összesen 400 lakás van bennük, és egy 11 emelet magas iroda.

A tornyokat három építész, Stefano Boeri, Gianandrea Barreca és Giovanni La Varra tervezte, kertépítő mérnökök és botanikusok közreműködésével. 2014-ben adták át őket lakóházként, és egyedülálló látványossáként tornyosulnak Milánó közepén, egy olyan negyedben, amelyet az utóbbi években kezdtek el felfuttatni. A közelben hatalmas felhőkarcolókból álló, modern komplexum is létesült, az autóutak felett vezető sétálóutcával.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés