Kövess minket

Aztaa

Mindig jókedvű robotpincér viszi asztalhoz az ételt egy győri étteremben

Borravaló és cigiszünet nélkül is szakadatlan robotol Emy.

Megosztva

Forrás:

Győrben állt munkába az ország első, és ez idáig egyetlen robotpincére, Emy. A csupa mosoly felszolgáló a megyeszékhely egyik kínai éttermében cikázik az asztalok között, miközben kis tálcáján szorgalmasan hordja az ételt a vendégeknek. Emy nagyszerű munkaerő; az sem szegheti kedvét, ha nem tarthat szünetet, és még borravalót sem kap. Emellett puszta jelenlétével bevonzza az embereket a helyre, tulajdonképpen reklámfogásként is nagyszerűen funkcionál. Az üzletet vezető hölgy, Hui Hong Fu elmondása szerint régi vágya volt egy robot felszolgáló alkalmazása, arra azonban nem gondolt, hogy ilyen hamar valóra válhat az álom – elsősorban kényszerűségből, a munkaerőhiánynak „köszönhetően”.

[vembed youtube=”1NWrpaoEQqk” ]Emy nem beszél magyarul, angolul viszont teljesen perfekt, így egyelőre azt használja. Az étterem dolgozói a mellkasába épített vezérlőpulton állítják be, hova, melyik asztalhoz kell vinnie a rendeléseket. Kezeibe érzékelőket építettek, ezek segítségével magabiztosan manőverezik a placcon, anélkül, hogy bármiben elakadna, netán felbukna valaki, vagy egy őrizetlenül hagyott szék lábában.

Ha Emy beválik, két robot kollégát kaphat maga mellé jövőre, fokozva az amúgy is futurisztikus élményt falatozás közben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés