Kövess minket

Aztaa

Minél több koncertre mész el, annál tovább élsz – olvasható egy új kutatásban

Irány az első sor, skacok!

Megosztva

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Évszázadok óta rengetegen keresik-kutatják a hosszú élet titkát, ám biztosan működő módszert eddig még senki sem fedezett fel. Míg a nagyszüleink a napi egy (néha több) pohár vörösborral lefojtott házias ételek fogyasztására esküdtek, a mai generáció inkább az egészséges életmódban, illetve a stresszmentes hétköznapokban látja a biztos megoldást annak érdekében, hogy minél tovább koptathassuk a flasztert itt, az árnyékvilágban.

Egy friss, az O2 és Goldsmith Egyetem – természetesen brit – kutatása szerint, ha matuzsálemi kort szeretnénk megélni, nem kell mást tennünk, csupán koncertekre kell járnunk. Lehetőleg minél többre, ahol aztán nem árt jól éreznünk magunkat, különben nem ér semmit az egész. A kutatásban résztvevőket különböző kellemes elfoglaltságok végzése, például kutyasétáltatás, jógázás vagy koncerten való tombolás közben vizsgálták (pszichometriás méréseket végeztek rajtuk, továbbá a pulzusukat is figyelték). Az eredmények kielemzése után a tudósok a következő megállapításokra jutottak: a koncertre járók nagyjából 25 százalékkal érezték értékesebb embernek magukat a buli hevében az átlagosnál, ugyanilyen arányban emelkedett a közösségi összetartozás élménye is, mindemellett még az agyuk is többet dolgozott mint szokott, körülbelül 75 százalékkal.

„Az egyértelműen látszik, hogy a koncerteket látogató fiatalok boldogabbak, jobban érzik magukat a bőrükben, szemben az otthonülő társaiknál. Majd’ egy évtizeddel élhetünk tovább, ha rendszeresen, de minimum kéthetente elmegyük egy-egy fellépésre.” – mondta a kutatást vezető Patrick Fagan.

Sőt, amennyiben kombináljuk a vörösbort az élőzenés bulikkal, akár örökké élhetünk. Igaz ezt már nem az említett angol tudósok, hanem mi mondjuk.

(Independent)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés