Kövess minket

Hiphop

Mire észbe kapnánk, már itt is az új Bio lemez, úgyhogy elkaptuk egy rövid interjúra

Augusztus végén landol 12 szóló számmal a fedélzeten.

Megosztva

Forrás:

Három évvel ezelőtt, Élve a föld alatt címmel jelent meg Bio első nagylemeze, ami nem csak a közönség körében volt népszerű, hanem még a legnevesebb hazai underground előadók figyelmét is felkeltette. Pillanatok alatt beindultak a győri emszí körül az események: fellépésekre hívták szerte az országban, közreműködött olyan arcokkal, akiket korábban hallgatott, mindeközben csapatával, a Tha Ultimate Simperial Posse-val sem tétlenkedett, gyártották a közös zenéket, klipeket szép sorjában.

Mostanában viszont kevesebbet van a porondon, na nem mintha teljesen eltűnt volna a színről, csak begubózott a lakásába, hogy egy új lemezen kezdjen el dolgozni saját maga építette stúdiójában. A munka elhúzódott ugyan egy kicsit, ám mostanra összeállt a 0-24 9023-ra keresztelt motyó, „csupán” egy kis masterezéssel kell még bíbelődnie Bio-nak. Mindamellett egyébként, hogy a felvételeket és az utómunkát megoldja egyedül, zenei beateket ír, sőt még az új album borítóját is ő tervezte meg.

Legkésőbb e hónap végéig szeretné kidobni a kész lemezt, de a többit mondja el ő maga, egy rögtönzött mini-interjú keretein belül.

Forrás:

Mit mondanál el a 0-24 9023 lemezről, mik voltak az alapvető elképzeléseid?

Nem szeretek csak úgy zenéket kidobálni a nagyvilágba, fontos, hogy fel legyen építve a dolog, legyen egy koncepció, ami egységet ad, ezért mindenképpen lemezben gondolkodtam. Tulajdonképpen az elmúlt két évemről adok (12) számot.

Mégis mire számíthatunk? Az első albumod vegytiszta „utcamocsok” volt.

Olyanokat fog elérni, akiket nem a divatos, műanyag életérzés visz el. Próbálok hű maradni magamhoz, nem másolok senkit. A saját tapasztalataimból építkezem. A hangulat persze nem változik.

Kivel dolgoztál együtt? Segített egyáltalán valaki a munkában?

Mindent egyedül csináltam, itthon a kis kütyüimmel. De tényleg mindent. Ez leginkább azért van, mert nem akarok másokra várni, és mert nem fizetek olyasmiért, amit magam is megtudok csinálni. Igaz, autodidakta módon tanulgatom a stúdiómunkát, de a saját kezem munkájáról van legalább szó. Nincs egyébként közreműködő sem a lemezen, csak én nyomom.

Egy árva közreműködő sincs az albumon? Ez nem éppen megszokott manapság.

Vannak közreműködők, de csak beatmakerek. Kaptam alapokat Csontostól, StackOnetól Noise Sytemtől, és Dastól. Emszíket nem hívtam, ahogy már mondtam, nem várok senkire. Nem is gondolkoztam rajta, hogy bárkit elhívjak. Így saját tempóban tudok haladni, meg amúgy sem akarom ráerőltetni magam másokra, de nem zárkózom el a featektől a jövőben, csak válogatósabb leszek.

Beszéljünk egy kicsit rólad. Hogyan, illetve mikor találkoztál a rap zenével?

Gyerek voltam még, lájtosabb volt az internet, csak otthon mutogattuk egymásnak a zenéket. Ment az MTV. Kazetták, CD-k. Ezekből táplálkoztam én is. Aztán kis taknyosként, lehettem vagy 12 éves, idősebbekkel belógtam a győri rap bulikba. Azóta egyre gyatrább a színvonal, és most nem feltétlen az előadókra gondolok, de ez más téma. Ahogy jobban képbe lettem, úgy ragadt magával a műfaj. Azóta is élem.

Zárásként áruld el, mit tervezel a jövőben?

Utolérjem magam! Technikailag és minőségben is kimaxolni a cuccokat. Újabban producerkedek is, de erről egyelőre nem árulnék el többet.

A készülő lemezről korábban már napvilágot látott két klip, alább a frissebbet, a múlt hónapban publikált, Játékelmélet címűt nézhetitek meg.

[vembed youtube=”9HZCQez_ei4″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés