Kövess minket

Hiphop

Missy Elliott és DJ Kool Herc is bekerülnek a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

Megosztva

A Rock & Roll Hírességek Csarnoka bejelentette a 2023-as évfolyamának listáját, melyből kiderült, hogy Missy Elliott és DJ Kool Herc lesznek az idei hiphop előadók, akiket beiktatnak.

Missy Elliottot az előadók kategóriájában választották ki, miután először szerepelt a szavazólapon. A hip-hop úttörője, DJ Kool Herc szintén bekerül a Csarnokba, őt a Musical Excellence Awardon keresztül választották be.

Az idei beiktatottak közt van még Kate Bush, Sheryl Crow, George Michael, a Rage Against the Machine, Willie Nelson, The Spinners, Link Wray, Chaka Khan, Al Cooper, Bernie Taupin és a Soul Train néhai műsorvezetője, Don Cornelius.

Megtisztelő számunkra, hogy a novemberi New York-i beiktatási ceremónia egybeesik a zenei kultúra két mérföldkövével; Willie Nelson 90. születésnapjával és a hip-hop születésének 50. évfordulójával” – mondta John Sykes, a Rock & Roll Hall of Fame Alapítvány elnöke.

Habár jelölve volt, A Tribe Called Quest már a második egymást követő évben nem jutott be az Csarnokba. Missy Elliott és DJ Kool Herc eközen csatlakozik a beiktatott rapperek egyre növekvő listájához, köztük Jay-Z, 2Pac, Run-D.M.C., N.W.A. és mások. Tavaly Eminemet választották be. A Rock & Roll Hall of Fame 38. éves beiktatási ünnepségére november 3-án kerül sor a Barclays Centerben, Brooklynban.

(XXL)