Kövess minket

Kult

Mit gondoltok mennyit ér egy krumpliról lőtt fénykép?

A válasz: sokba, nagyon sokba…

Megosztva

A művészetnek nincs ára, szokták mondani, azok, akik abból élnek. Egy műtárgy pont annyit ér, amennyit valaki ad érte. Ezt is szokták emlegetni a hozzáértők. Azt is tudjuk, hogy  bolygónkon sok gazdag ember él, közülük sokan fejlett vagy éppen kevésbé fejlett szépérzékkel rendelkeznek, de az biztos, hogy a legtöbb műgyűjtőnek nincsenek megélhetési gondjai.

Ez lehet csupán a magyarázat arra, hogy ez a fénykép, melyen egy krumplit örökítettek meg több, mint 1 millió euróért talált gazdára. Igen, az több, mint 300 millió magyar pénzben. Egy krumpliért…

A képet, mely 162 X 162 cm méretű, a világhírű fotós Kevin Abosch készítette műtermében, sötét háttér előtt, egy darab lámpával megvilágítva a burgonyát. A mű elkészítése nagyjából pár tizedmásodpercet vett igénybe, ha eltekintünk attól az időtől, amit a művész a bonyolult kompozíció megálmodásával töltött.

Abosch később 1 millió euróban állapította meg a kép árát. A remekmű a fotós párizsi műtermében pihent, míg egy gazdag üzletember ki nem pengette érte a kért összeget. A vásárló első látásra beleszeretett a krumpliba és készpénzben ki is fizette az árát.

Fontos megjegyezni, hogy a burgonya abszolút természetes, semmiféle génkezelésen nem esett át! Bár nem tudjuk, hogy akkor drágább vagy olcsóbb lenne a róla készült fénykép.

Kevin Abosch amikor éppen nem krumplikat fényképez, híres emberek portréit készíti el, nem kevés pénzért. Fotózta már Steven Spielberget, Yoko Onot és Johnny Deppet is.

(mashable nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés