Kövess minket

Aztaa

Mit keres A$AP Rockyn egy magyar feliratos Zwack Unicum póló?

High fashion hungarikum.

Megosztva

Néhány napja jelent meg A$AP Rocky kreatív kollektívájának, az általunk is hosszan bemutatott AWGE csapatnak a friss kollaborációja az elmúlt években félholdas mintáiról elhíresült Marine Serrével.

A kollekció darabjai trashy hangulatú, a direktben odanyomott vízjelek miatt stock fotós hatást keltő lookbook fotókon kerültek bemutatásra, ezek közül pedig egyértelműen egy darab, ami említésre méltó, mégpedig az,

amin A$AP Rocky a “Gyomorerősítő likőr/ Vigyázz! Utánozzák!” magyar felirattal ellátott Zwack Unicumos pólót visel.

Amennyire az eset szórakoztatóan és meglepően abszurd, legalább annyira véletlen is, mivel feltételezhetően Rocky nem tudja pontosan, hogy egy hungarikumot hord és azt sem, hogy pontosan mi van a magyar italvállalat 1910-es posztert ábrázoló felsőjére írva. Fontos azonban, ha jobban megnézzük a rapper teljes szettjét, egy Jack Daniels stílusú anyag is feltűnik a póló és a holdas ruha alatt, így nem kizárt, hogy az alkohol témakörében jöhetett képbe a magyar ital is.

Forrás: AWGE x Marine Serre

Forrás:

Ha valakiben felmerülne, hogy vajon mit szól a váratlan és nem tudatos co-sign értékű gesztushoz  a Unicum hazai vezetése, Trunk Tamás, alias Dablty (akit korábban mi is megszólaltattunk itt és itt) a Corporation Z-re írt cikkében meg is kérdezte magát a Zwack család hatodik generációját képviselő Zwack Sándort az ügyről.

Mint kiderül, Zwack maga sem tudja, honnan találtak rá Rockyék a mintára, mindenesetre állítása szerint

“Ez a legnagyobb karácsonyi ajándék. Mindez azt is mutatja, hogy mennyire relevánsak ezek a régi designok. Egy  ilyen kategóriájú designer és stílusikon előveszi ezt, és azt mondja, hogy „Wow, ez jól néz ki’”. Hiszen ez egy 1910-es Zwack Unicum poszter.”

Mindezen túl megtudhatjuk, hogy Zwackék nem dühösek, épp ellenkezőleg. A cég nem tervez perre menni, vagy bármiféle jogi lépést tenni az “illetéktelen” termékmegjelenítés miatt, de azért szeretnék előnyükre fordítani a helyzetet és a kommunikációjukban lehet utalnak az ügyre a jövőben. Mint Zwack nyilatkozta:

„Nekünk ez egy nagyon pozitív dolog. Tervezem ezt használni belső, magyar kommunikációra. Valószínűleg se Asap Rocky, se Marine Serre sem tudja, hogy ez egy ital. Írni fogok nekik, hogy itt vagyunk mi, a család és nagyon szépen köszönjük, ez nagyon menő. Legközelebb küldjenek egy pólót. Meglátjuk mi lesz majd a vége. Bevallom őszintén én nem tudtam, hogy ő pontosan ki, de amikor megmutattam mindezt a fiamnak, ő leesett a székről.”

Hogy a következő Unicum reklámban aszfaltban úszó sportolók helyett A$AP Rocky mosolyog-e majd ránk egy felessel a kezében, a “Flacko is ezt választja” és “Szirup helyett gyógynövényt” szlogenek elsuttogása közben, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre az áldásként jött ingyen reklám a 21.század egyik legbefolyásosabb stílusmoguljától mindenképp nagy plusz a vállalatnak. Most tehát rajtuk a sor, lássuk, miképp aknázzák ki a lehetőségeket.

Az AWGE x Marine Serre kollekció itt szemlézhető.

[instagram]CJEhyRTg7Kb[/instagram]

Forrás: AWGE x Marine Serre

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés