Kövess minket

Hiphop

Mit tud adni 2018-ban egy Ganxsta Zolee és a Kartel koncert?

Profi showt adtak, amelyen fiatalokat megszégyenítő energiával büntették a locokat!

Megosztva

Forrás:

Ganxsta Zolee és a Kartel Big Daddy L. ötvenedik születésnapját ünnepelte a Budapest Parkban. A Parkba érve meleg szívvel konstatáltam, hogy a közönség a legkülönbözőbb emberekből áll: tinik, huszonévesek, családapák, házaspárok, rockerek, kosarasmezes rapperek, telepi gyerekek és irodisták. Látszott, hogy mindenki azért van itt, hogy egy 100%-os showt lássanak, ahol Ganxsta Zolee lesz a ceremóniamester és Big Daddy Laca lesz a középpont. Mielőtt a Kartel levitt volna minket a szerb határ felé, az Uzipov nevű noise rock banda vette kezelésbe a gitárokat és vad energiával töltötte meg már 7 órakor a helyszínt. A közönség ekkor még kereste magát, a vérbeli helldorádói arcok viszont már az elsősorban várták a srácokat – majd jött az Intro. A vendégelőadókat rutinosan építették be a showba, mivel először elnyomtak pár sajátot (kezdve a Keleti Oldal, Nyugati Oldal című klasszikussal, majd jöhetett a Szerb Határ Felé, hogy aztán a Park is megtudhassa, hogy Ki a Fasza Gyerek), majd jöhettek a meghívottak – utána megint pár saját, megint meghívottak. Az első számtól kezdve olyan lendülettel húzta be az addig csak lézengő tömeget a banda, mintha egy zombi csorda több kiló friss húst talált volna. Zolee, Big Daddy L, Lóry B és a zenekar összes tagja komoly dresscodeban rokkolták szét a mikrofonokat: szigorúan kosaras mez, ahol Zoli Ginobili-s Spursös mezénél elismerően csettinthet az ember, hiszen gyönyörű ötvözéssel fejezte ki a fekete, Argentína és a kosárlabda iránti szeretetét.

[vembed youtube=”11UC0Wc3Jms” ]Először a Punnany Massif vokálos szekciója „lepte meg” a közönséget, ahol a Punántúl srácok régi szövegeikből idéztek és RendbenMan Máté elég hamar elsütötte, hogy “Hagyjatok ezzel a rádiós szar szereppel!” – idézve egy régi Punnany klasszikusból. Ezután előadták a Való Világ tribute változatát, ami nagyon szokatlan volt úgy, hogy Zolee életbölcsességektől felvértezett verzéiből egy sem hangzott el. Ezután a Punnany-s srácok megköszönték a meghívást és kisebb tapsviharban távoztak a színpadról.

[vembed youtube=”pLzSxDOZuak” ]Egy különleges blokk következett, ugyanis azt est fókuszában lévő, Big Daddy Laca 50. születésnapját ünnepelték a zenekar tagjai és így mi is. Ennek része volt, hogy az ünnepelt előadta azokat a dalokat, melynek írásában tevékenyen részt vett, ez a rész csak róla szólt és nem okozott csalódást. A dolog különlegessége, hogy Big Daddy-t a fia kísérte a billentyűk mögött, így egy felemelő és megható pillanatnak lehetett tanúja a közönség. Ha ez nem lenne elég, az apa-fia páros kijött a színpadi belógón, ahol csók és ölelés özönnel árasztották el egymást: látszott, hogy ez mindkettőjüknek igen megható pillanat. A szülinapi blokk után Siska Finuccsi érkezett a színpadra, aki a Jön a Tré című sikerszámát adta elő, majd a Kartellel is nyomtak pár közöset és nem maradhatott el az Oh Yeah tribute sem. A Kartel és Siska között annyira remek kémia mutatkozott, hogy ha egyvalakit kéne mondani, akit tiszteletből bevehetnének a bandába, az a tatabányai fenegyerek lenne. Míg a Punnany és (most már) Majka a mainstreamebb vonalat hozták, addig Siska az igazi telepi gyerek sztílójával rántott vissza minket azokhoz a gyökerekhez, ahogy Zoliék is kezdték.

[vembed youtube=”cftK23dr82A” ]Ismét önálló rész következett, ahol két szám között a Kartel tagjai nonstop hülyéskedtek egymással, baromságokat és éretlen vicceket meséltek, tényleg mintha egy csapat csibész srácot láttuk volna a színpadon, nem pedig egy amúgy vérprofi zenei bandát. A Vato Loco-val egy újabb lendületet adtak a műsornak, a tömeg pedig vakon követte volna Zolit a pokolba, hogy az ördöggel bulizzon tovább. Az este utolsó vendége Majka volt, a közönség több tagja pedig “Hol van Curtis?!” rigmussal fogadta az ózdi rappert.

[vembed youtube=”j3gSaQ98TW0″ ]A kívülállónak tűnő, Dopeman Stricik és Kurvák versszakát is elszövegelő utolsó vendég után Zolee-ék nyomtak egy Check Yo Self és Jump Around covert, hogy azok is tutira ugráljanak egyet, akik addig csak megfigyelők voltak (ebből kevés volt), majd megköszönték a közönségnek a részvételt. Persze alig egy perc múlva Lóry B visszajött a színpadra azzal az üzenettel, hogy fennmaradó 15 percet ki kéne tölteni valahogy, úgyhogy elkezdett beatboxolni, majd robbantak a Jó, a Rossz és a Kartel, illetve a Bumm a fejbe című örökzöldek. A közönségen egy hatalmas energiaáramlat futott végig a záróblokk alatt, mindenki magából kikelve ordibálta, hogy “Bumm a fejbe, HALOTT VAGY HAVER!”. Nemcsak a hangosítás volt perfekt a koncert alatt, de a vizuális effektek előtt is le a kalappal: füstcsóvák csaptak fel miközben a dobszóló vad, ritmikus kuszaságára stroboszkópszerűen vagdalóztak a fények. Az ötvenes éveikben járó rapperek fiatalokat megszégyenítő állóképességgel ugráltak a színpadon és egyik percről a másikra képesek voltak olyan hangulatot csinálni, mintha egy fesztivál headlinerei lennének. Ganxsta (aki néhány számát egy machetével nyomta le) megköszönte a zenekar tagjainak, a vendégelőadóknak (a felsorolásnál Laca poénból bebökte Curtis nevét is), Lóry B-nek és persze a közönségtől boldog születésnapos éneket is kapó, Big Daddy-nek, hogy végül Döglégynek is menjen egy hatalmas taps. Így jöttek a meghajolások, közönségfotók, majd a szokásos afterparty. Annyi biztos, hogy Ganxstáék még mindig hatalmas lendülettel rendelkeznek, és elsöprő ereje van a fellépéseiknek.

[instagram]BoRfEUWg6cH[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés