Kövess minket

Sport

Mondd, Te mit választanál? Nike vagy Adidas?

Ezzel a kérdéssel igyekszik megbirkózni az NBA vezetősége a napokban.

Megosztva

Úgy fest lecserélik az Adidast a Nike-ra. Röviden ez a lényeg. Persze a döntés ennél jóval bonyolultabb, és nem csupán arról szól, hogy melyik gyártó cuccai néznek ki jobban vagy esetleg, hogy melyik a kényelmesebb…

Az Adidas 2006 óta az NBA hivatalos mezszállítója, de a szerződésük a következő szezon végén lejár. A tárgyalások már most megkezdődtek, mert a Nike szeretné átvenni a háromcsíkos cég helyét a ligában. Adam Silver NBA-kommisszárius a SLAM magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy mi várható mez ügyben a jövőben.

Elmondta, hogy az Adidas nagyszerű partner volt az elmúlt tíz évben, mégis úgy érzi, hogy a cég nem elkötelezett a kosárlabda irányában. Szerinte nekik a labdarúgás a főprofiljuk, amit bizonyít az is, hogy kosaras cipők gyártásában sosem voltak, olyan meghatározóak, mint mondjuk a csukákéban. Kiemelte azt is, hogy az Adidas Németországban székel, ami szintén problémát jelent a kapcsolattartás szempontjából.

És, itt jön a lényeg. A Nike viszont él-hal a kosárlabdáért, legalábbis Silver szerint. Ez pedig jó alap lehet a tárgyalások előtt. Azt is leszögezte azonban, hogy még nem döntöttek semmiről, csupán agyalnak a legjobb megoldáson. Bár, a Nike lépéselőnybe került, így könnyen elképzelhető, hogy a pipa átveszi a csíkok helyét a mezeken és a különböző kiegészítőkön az NBA-ben.

Persze, azt mindenki tudja, hogy itt elsősorban nem morális kérdésekről van szó, hanem a pénz a legfontosabb tényező.

(slam.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés