Kövess minket

Hiphop

Mos Def szerint Drake zenéje pop és a plázázós vásárláshoz illik

Megosztva

Yasiin Bey aka Mos Def úgy gondolja, hogy Drake zenéje tartalom nélküli, vagy hát pontosabban a tartalma kimerül a fogyasztói társadalom propagalásában.

A rapper a The Cutting Room Floor podcast új epizódjában tűnt fel, ahol többen közt a kérdést is nekiszegezték, hogy hiphop-nak tartja-e Drake zenéjét.

Miért teszed ezt velem?” – kezdte Yasiin hezitálva a válaszát. „Drake számomra pop. Abban az értelemben, hogy ha a houstonban vásárolgatnék, tuti hallanék egy Drake-dalt. Úgy érzem, hogy sok zenéje kompatibilis a shoppingolással. Vagy, tudod, bizonyos esetekben a vásárlás egy kis keménykedéssel„.

Bey ennek ellenére „szerethetőnek” nevezte Drake zenéjét, igaz utána kuncogott egy sort azon, hogy mennyire a kapitalizmus terméke az egész.

Bey a továbbiakban felvetette, hogy Drake zenéje már nem sokáig lesz itt. „Mi történik, ha ez a dolog összeomlik?” – kérdezte. „Mi történik, ha az oszlopok elkezdenek összeroskadni? Nem vagyunk-e ennek valamilyen korai stádiumában ebben? Egy birodalom összeomlását látjuk?” Majd így folytatta: „Vásárlás és eladás, hol van az üzenet, amit felhasználhatok, mint közönség?

Drizzy egyelőre nem válaszolt Bey szavaira, de tekintve, hogy nem szokta az ilyeneket elfelejteni, biztosan érkezik majd egy utalás valamelyik jövőbeni dalában.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük