Kövess minket

Tech

Most a mosógépekkel szív a Samsung

Szétesnek a Samsung mosógépei, ezért csaknem 3 millió darabot kell visszahívni belőlük.

Megosztva

Nem alakulnak mostanában jól a dolgok a Samsung háza táján. Nem is annyira régen ugyanis a robbanós Galaxy Note 7 okostelefonjaik miatt érezhették magukat kellemetlenül, most pedig 2,8 millió felültöltős mosógépet kell visszahívniuk.
Az történt ugyanis, hogyha a gépekben nagyob holmikat mosunk, azok elkezdhetnek vibrálni és szét is eshetnek. Már több mint 730 bejelentést kapott a Samsung erről, 9 vásárló pedig meg is sérült. Volt, akinek a szinte elemeire robbanó mosógép eltörte az állkapcsát, vagy kificamította a vállát.
Az Amerikai Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) elnöke, Elliot Kaye azt mondta, megállapították, hogy tervezési hiba okozza a baleseteket – írja a Mashable.

A mostani visszahívás 34 különböző Samsung felültöltős mosógépet érint, amelyeket 2011. márciusa és 2016. novembere között adtak el. A modellek teljes listáját itt lehet elérni.
Az érintett mosógépek vásárlóinak 3 lehetőséget biztosít a Samsung. Az egyik, hogy egy szerelő ingyen megjavítja a gépet, ami magában foglalja a hibás rész megerősítését, valamint egy évvel meghosszabbítják a gyártói garanciát.
Ha azonban a fogyasztó úgy dönt, hogy új gépet akar venni magának, akkor azt kedvezménnyel megteheti – függetlenül attól, kitart-e a Samsung mellett vagy nem.

Végül pedig, aki az elmúlt 30 napon belül vásárolta meg a mosógépét, az visszakapja a termék árát.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük