Kövess minket

Tech

Most már a Messenger is lemásolta a Snapchatet

A Facebook nem tudja elégszer ellopni az ötletet.

Megosztva

Új frissítést kapott a Facebook Messenger Magyarországon, mellyel mi is megkaptuk az eddig Lengyelországban és Oroszországban tesztelt „Messenger Day” funkciót.

Az új funkció gyakorlatilag egy Snapchat kopi, azaz mostantól a Messengeren belül képeket és videókat oszthatunk meg, melyekre szövegeket, grafikákat és rajzokat rakhatunk. Az összes posztunk eltűnik 24 óra után és mivel likeolni nem lehet ezért csak az ad visszacsatolást, hogy ki nézte meg a posztjainkat. Az eltűnő posztokat amúgy nem csak mobilon de desktopon is lehet látni a chat ablakból, mivel a Facebook nemrégiben egységesítette a Messenger platformot.

A szintén a Facebook tulajdonában lévő Instagram már augusztusban „átvette” a Snapchates funkciót, akkor a cég vezérigazgatója, Kevin Systrom elmondta, hogy minden elismerés a Snapchatet illeti, de szerinte nem fontos, hogy ki találta ki a formátumot először. Azóta a legutóbbi adatok szerint már közel 100 millióan használják az Insta Stories-t (összehasonlításképpen a Snapchatet 150 millióan, de sokkal régebb óta a piacon van), szóval egyértelmű sikernek lehet elkönyvelni.

A Facebook viszont úgy tűnik most egy új frontot nyitott a Messenger Day-el, melyet direkt olyan országokban kezdték el tesztelni, ahol nem annyira populáris a Snapchat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük