Kövess minket

Hiphop

Most már szinte biztos, hogy nem Drake írja a saját szövegeit?!

Jópár esetben „szellemírót” használt a világsztár, ami nem kicsit para…

Megosztva

Többször betalálták már a kanadai Drake-t azzal, hogy nem ő írja a számainak a szövegét. Meek Mill és DJ Funkmaster Flex is megvádolta korábban, hogy ismert, vagy ismeretlen előadók referencia munkáit húzza be, aztán adja el a portékát, mint sajátját. Bár, lehet fizet értük…

Nagyon nem szép dolog, főleg, ha igaz. A Hip Hop műfaja túl őszinte (kell legyen) ahhoz, hogy más gondolatait, érzéseit és persze rímeit mondjad el, mert mondjuk neked nincsenek olyanok. Ez a táncdal fesztiválok idején még rendben is lett volna. 50-60 évvel ezelőtt… Na, de olyat, hogy a világ egyik leghíresebb rappere nem maga írná a cuccait, az azért döbbenet.

Ezek a találgatások először 2014-ben láttak napvilágot, akkor úgy reagált Drake, hogy néha előfordul, hogy segítenek neki a munkában, és ezzel nincsen semmi baj. Ötleteket, inspirációkat kap az emberektől, van, hogy a barátaival közösen raknak össze egy számot. Emiatt, pedig kicsit sem érzi magát kevesebbnek, vagy rosszabb emszínek.

Most újabb botrány van készülőben. Szemfüles rajongók találtak egy 2014-es Instagram posztot Drake-től, amin egy iTunes lista látható két olyan zenével is, amiket Drake később felhasználhatott, de persze saját néven. A két track, az akkor megjelent Future – Monster Mixtape számai között van, azt a lemezt szerette volna kicsit futtatni Drake az Instán egy posztban. Csak azt nem vette észre, hogy ott van “1daQ Noel Ref 1″ és a “6PM In New York Noel Ref 3” című nóta is a felsorolásban. Ezeknek, pedig semmi helyük nem volt ott, mármint a Future számok között. Mit mondjunk, tényleg furcsa. A Q betű állítólag Quentin Miller-t jelenti, ő írta a szövegeket Drake-nek. Legalábbis Meek Mill szerint. A Noel pedig Noel Cadastre lehet, aki a kanadai rapper „mindenese”.

Úgy tűnik, Drake a Future lemez mellett, mások referencia zenéit hallgatta és használta fel, persze abszolút legálisan, csak épp kissé gyomorforgató az egész…

Az eredeti poszt még mindig ott figyel Drake Instagramján egyébként.

Íme:
[instagram]uzKWuyDQKb[/instagram]

(theboombox.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés