Kövess minket

Aztaa

Most megtudhatod, hány hónap múlva találsz munkát!

Különleges magyar kutatás arról, hogy a friss diplomások szaktól függően mennyi idő múlva kezdenek dolgozni

Megosztva

iStock 000065786303 Large
Fotó: Getty / iStock

Most tették közzé a Frissdiplomások 2014 nevű tanulmányt, amely a Diplomás Pályakövető Rendszer adatai alapján készült. Eszerint a frissen végzett diplomások harmada kevesebb mint egy hónap alatt talált munkát! Persze sokat számít a szak. Vajon neked mennyi időt adnak?

Az átlag 4,19 hónap. Az orvos- és egészségtudomány területén végzettek 55 százaléka alig 30 nap alatt elhelyezkedik, és ugyanez igaz az informatikusok, a pedagógusok és a sporttudomány területén diplomázottak nagy részére is. Utánuk jönnek a gazdasági és a műszaki területen végzettek. A mesterképzésesek 32,4 százaléka is elhelyezkedik egy hónapon belül.

A legrosszabb helyzetben a társadalomtudományi szakokon végzettek vannak, nekik ez majdnem fél évbe, 5,33 hónapba telik. A természettudományi végzettségűek és a bölcsészek is öt hónapnyi munkakeresés után lélegezhetnek fel a tanulmány szerint. Érdekes még, hogy a magyar kutatás alapján a frissdiplomás álláskereső pályázatainak mindössze öt százalékára kap egyáltalán valamilyen visszajelzést…

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés