Kövess minket

Aztaa

Mostantól havi 1 millió forintért élhetünk Notorious B.I.G. egykori brooklyni otthonában

„It was all a dream” – gondolhatják sokan a hír hallatán.

Megosztva

Forrás: New York Post

Brooklyn komplett átalakuláson esett át az elmúlt pár évtized során, szinte felismerhetetlenné válva az egykoron ott élők számára – írja a DAZED. A magazinnál kiemelik, hogy egy valaki biztos forog a sírjában a hiphop történelmet semmibe vevő dzsentrifikáció miatt, ez az illető pedig nem más, mint Biggie.

Nem feltétlenül azért, mert folyamatosan épül-szépül a környék, inkább mert az otthonát a napokban adták bérbe, nem is kevés, 4 ezer dolláros áron. Ez azt jelenti, hogy kicsivel több mint 1 millió forintot kérnek attól havonta, aki B.I.G. hajdani pecóját választja lakhelyéül, ami közel sem az az „egy szobás vityilló” (one-room shack) többé, ahogy a rapper azt a Juicy-ban előadta.

A lakást ugyanis felújították, nem is kicsit, hiszen mostantól „három hálós, remekül bútorozott otthonként” fut és várja a szerencsés első beköltözőt – emeli ki a New York Post. A pecó mennyezetét megemelték és felturbózták egy elegáns, a sok ablak miatt kellemesen világos étkezővel és egy dolgozószobával is megtoldott nappalival. Emellett az épülethez tartozik egy mosoda és egy kerékpártároló is, nem mellesleg van egy nagy közös kert is, grillezésre kijelölt területtel együtt. 

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:


„Egy gyönyörű otthon ez, fantasztikus környezetben, tele apró kis boltokkal, és még a közlekedés és kiváló.” – mondja Fabienne Lecole ingatlanügynök, aki szerint „A lakás egy ikonikus, történelmi jelentőségű gyöngyszem.”

Amikor Biggie itt, a Clinton Hill negyed St. James Place harmadik emeletén élt, még minden más volt, és leginkább a drogkereskedelemmel és úgy általában a kábítószerrel hozták kapcsolatba a környéket a komfortos luxus és az elegancia helyett. „Mostanra nagyon nyugodt és élhető hellyé vált” – nyilatkozta Lecole a lakásra és annak környékére hivatkozva. „Elképzelni is nehéz, hogy ez ugyanaz az utca, ami egykor drogokkal volt teli és lövésektől volt hangos, ahogy azt Biggie megénekelte. Nem is különbözhetne a kettő ennél jobban egymástól.”

A hely igazi esszenciáját az adja, hogy a Gates Avenue-t és a Fulton Streetet összekötő St. James Place-nél található utcát nemrég hivatalosan is Christopher “Notorious B.I.G.” Wallace Way-re keresztelték – ha másban nem is, ebben megmarad a kapcsolódás a terület és az 1997-ben lelőtt mc közt. 

Forrás: New York Post


A rezidenciát egyébként 2013-ban 825 ezer dollárért (~ 234 millió forint) megvették, az akkori vásárló döntött úgy nemrég, hogy kiadja a lakást.

A pecót a compass.com ingatlanos weboldalon árulják, itt lehet csekkolni és kibérelni.

(DAZEDNew York Post)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés