Kövess minket

Aztaa

Mostantól nem büntetik a varázsgomba használatát egy amerikai városban

Népszavazással mondtak rá igent.

Megosztva

Forrás:

Denver városában mostantól nem büntetik a varázsgomba használóit, miután egy helyi népszavazáson átment az erről szóló kérdés. 

A pszichoaktív hatású, pszilocibin hatóanyagú “varázsgomba” a múlt század közepéig rekreációs drog volt az Egyesült Államokban. A hatvanas években tiltották be szövetségi szinten, és ez nem is változott meg, de mostantól Denver az egyetlen kivétel. A dekrimalizáció a használatra és a birtoklásra vonatkozik, amennyiben az illető már betöltötte a 21. életévét. Az új szabály szövege szerint megtiltja a városnak, hogy pénzt és energiát öljön abba, hogy a varázsgomba használóit elkapja, majd börtönbe csukja.


„Senki sem érdemli meg, hogy egy gyógyhatásokkal is rendelkező dologért kerüljön börtönbe, veszítse el az állását, vagy a családját
” – érvelt a szavazás előtt a dekriminalizációért küzdő kampánymenedzser, Kevin Matthews. Az elmúlt években kisebb csoportokkal végzett kutatások azt mutatták ki, hogy a “varázsgomba” pozitív hatással van a szorongással és depresszióval küzdő rákos betegekre.

A népszavazáson végül 1979 szavazattal kapott többet a dekriminalizáció melletti rublika. Denver városa amúgy pont abban a Colorado államban található, mely anno 2014-ben elsőként legalizálta a marihuánát Amerikában.

(Denver Post)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés