Kövess minket

Sport

Mozgás, mozgás, mozgás!

Ha felmerül a sportolás témája, akkor a legtöbb ember elkezd kifogásokat gyártani, melyek közül a leggyakoribb az, hogy nincs rá idejük, pedig 15 perc is hatásos lehet. És negyedórája meg mindenkinek akad, lényegében csak akarni kell.

Megosztva

iStock 000074493895 Large
Fotó: Getty / iStock

Napjaink legdivatosabb mozgási formájának a futás számít. Vannak, akik azért futnak, mert jól esik, de egyre többen választják azért, mert trendi. Ha valamit szeretnél tenni a szívedért és az egészségedért, akkor ideális választás a futás. Kezdőknek 5 percet ajánlanak átlagos tempóban. A futás az erőnlét növekedésével fokozatosan kiterjeszhető hosszabb távokra. 20 perc futással nem csupán kalória égethető, hanem felpezsdíti az egész szervezetet is. Elszántabbaknak a divatos futóversenyek igazi kihívásokkal kecsegtetnek.

Ha úgy gondolod, hogy még futásra sincs időd vagy szimplán csak unalmasnak találod? Akkor a lépcsőzést pont neked találták ki, és még konditerembe sem kell menned! A mozgás ezen formájának köszönhetően pedig nemcsak pénzt, hanem időt is megtakarítassz. Feltéve, ha nincs egészségügyi problémád, akkor a lépcsőzés a napi rutinod része lehet. Lényegében csak annyit teszel, hogy kerülöd a lift használatát, és máris erősítheted a combod, a vádlitd a hasad és még a feneked is.

Minden kezdet nehéz, ezért először próbáld azt, hogy 2 héten keresztül a személyfelvonó helyett a lépcsőzést választod. 14 nap után fokozatosan növeld a terhelést, vigyél magaddal hátizsákot vagy azt is csinálhatod, hogy kettesével taposod a lépcsőket. Ezzel a gyakorlattal alaposan átmozgatod izmaidat.

Nehezebb gyakorlatra vágysz? Innen csemegézhetsz:

[vembed youtube=”UOlGiZnz0Gk” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.