Kövess minket

Stílus

Multikulturális pólókat dobott piacra a BP Shop, de a rasszista reakciók miatt visszahívták az arab verziót

A kínai és az orosz marad.

Megosztva

Forrás:

A hétvégén új mikrokollekciót dobott piacra a BP Shop, ami Budapest világváros mivoltát hivatott ünnepelni. A mindössze három pólót tartalmazó kollekcióban kínai, orosz és arab feliratos BP felsők voltak, a brand pedig büszkén állította, hogy a ruhák a békés együttélést hirdetik. 

A kollekciót beharangozó poszt alá rengeteg sértő, rasszista, és ízléstelen poénokkal tarkított komment érkezett, amik főleg az arab verziót szidalmazták. A BP Shop emiatt visszavonta az arab feliratos póló forgalmazását, igaz a kínai és az orosz szövegűek maradhattak, és továbbra is elérhetőek a webshopból.

Mint szombati posztjukban írják: Mi a BP Shopnál mindannyian hiszünk a boldog és békés együttélésben, abban, hogy minden kultúra ugyanolyan szép és jól megférhet egymás mellett, így megdöbbenéssel fogadtuk ma este a hírt, hogy többen rasszista megjegyzéseket és ízléstelen vicceket társítottak a kollekció arab feliratos darabja mellé. Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk minden ilyentől és roppant csalódottak vagyunk miatta, azt gondoltuk, hogy akik ezt a márkát szeretik és viselik, nyitottabbak és békésebbek ennél. Úgy látszik, ennek még nem jött el az ideje és talán mi is lehettünk volna megfontoltabbak, úgyhogy ezennel a terméket kivontuk a forgalmazásból és elnézést kérünk mindenkitől akit emiatt bármiféle probléma ért.” 

A BP Shop azt is felajánlotta, hogy bárki visszahozhatja a már megvásárolt arab feliratos pólót, visszaadják annak árát. A bocsánatkérő poszt alatt többen azt firtatják, hogy a márka nem áll ki az értékei mellett és megfutamodik pár rasszista komment miatt, ami pont szembemegy az eredeti céllal, az elfogadás melletti kiállással. 

(444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés