Kövess minket

Aztaa

Munka Debrecenben: miből van bőven?

Az EU ma már komoly fejlesztési forrásokkal támogatja a különféle felzárkóztatásra szoruló régiókat, így nézzük is meg, hogy a munka Debrecenben hogy áll. Debrecenben a munkahelyteremtés most az első helyen áll és komoly gazdasági potenciál van a városban. Az életminőség javítása a legfontosabb cél most a honatyák szerint, így érdemes a különféle lehetőségeket alaposan feltérképezni.

Megosztva

Munka Debrecenben van bőven, ehhez elég az elmúlt évi fejlesztéseket átböngészni.


 

Előtte azonban nézzük meg, hogy milyen jövő előtt áll Debrecen. A 4 és fél milliárd forintos pályázat segítségével a déli ipari park fejlesztése a cél. Ipari termelő beruházások és üzleti innovációs negyed kialakítása a cél. A sikeres pályázat segítségével munkahelyek ezrei fogja várni a debreceni lakosokat. A közel 200 hektáros földterületen már folynak az előkészületi munkálatok, hiszen az összefüggő földterület kialakítása most a fő cél. Az innovációs negyedben a tervek szerint szállodák és irodák is épülni fognak. 2018-ra a teljes innováció kiépülését tervezik. Munka Debrecenben tehát a jövőben is várható, aggodalomra semmi okunk.

A képzett munkaerőre folyamatosan vadásznak a cégek. Munka Debrecenben van bőven, hiszen a szakembereket keresik nagyon a nagyobb cégek. A szakértők szerint a helyzet egyre aggasztóbb. A számítástechnika és az informatika területén is sok a betöltetlen állás.

Forrás:


A 22 000 fő informatikusból nagyon kevesen dolgoznak már Magyarországon, pedig ez a minimum létszám, amellyel számolni kellene. A legtöbb cég az SSC-szektor bővülésével már így is 4500 szakembert foglalkoztat, ám még nagyon sok embert fel tudnának venni az üres pozíciókra. A pályakezdő fiataloknak ez a lehetőség nagyon sokat jelenthet. A szakembereket azonban lasszóval is igen nehéz megfogni.

A munka Debrecenben széleskörű lehetőséget rejt sokak számára. Ma már számtalan weboldal érhető el, ahol a különböző pozíciók közül nyugodtan, otthonunkban válogathatunk. Az álláskereső oldalak egyre több ajánlatot dobnak fel minden reggel, így biztosak lehetünk abban, hogy a számtalan lehetőség közül egyszer csak megtaláljuk azt, amire éppen vágyunk. Kimondottan Debrecenben és környékén az informatikus állások mellett egyre több hirdetés jelenik meg a logisztika és a beszerzés területéről. A beszerzési igények összesítése, a piackutatás, a beszállítókkal való kapcsolattartás ma már egyre fontosabb a cégek számára. Olykor a vállalat komplett szerződéseinek a menedzselését is elvárják a jelölttől.

Nem ritka a kiemelt vevőfelelős állás sem, hiszen a napi kapcsolattartás az ügyfelekkel szintén nagy kihívás a cégek számára. A gyárakban számtalan mérnök pozíció áll üresen. A minőségügyi részlegek operatív irányítása, a beszállítói és vevői reklamációk teljes körű kezelése és a minőségellenőrök napi munkájának a koordinálása a legfontosabb feladatkörök közé tartozik. Az elvárások között a felsőfokú műszaki végzettség és az aktív nyelvtudás a legtöbb ajánlatnál szerepel.

Beszerzési területre a gyakornokokat keresik nagyon aktív német nyelvtudással, akiknek ez jó pályakezdési lehetőség lehet. Az ügyfelek megrendeléseinek kezelése és a napi kapcsolattartás is a feladatok közé tartozik. Emellett apróbb adminisztrációs feladatok és a beszállítókkal való kapcsolattartás is elvárt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trending