Kövess minket

Hiphop

„Munkanélküli segély csalásból gazdagodtam meg” – hencegett új dalában a rapper, letartóztatták

„Neked kokaint kell árulnod, én csak beadok egy kérelmet” – szólt a dalszöveg, most akár 22 év börtönt is kaphat a csalásért.

Megosztva

Forrás: YouTube

Nem példa nélküli, hogy rapperek ellen felhasználják a saját dalszövegeiket a bíróságon, de hogy valaki egy egész dalt szenteljen a saját maga bemártására az talán új szint. Történt ugyanis, hogy egy tennessee-i származású rapper átverte a kaliforniai munkanélküli segélyt osztó hivatalt, majd miután keményen meggazdagodott, készített egy „EDD” (magyarul: Munkaügyi Hivatal) című klipet, amiben a csalással kérked. Rossz ötlet volt, hisz letartóztatták, és most akár 22 évet is kaphat.

Fontrell Antonio Baines, aki Nuke Bizzle néven rappel, a CBS beszámolója szerint azután került őrizetbe, hogy értesítették a hatóságokat, hogy a 31 éves rapper csalásból szerzett pénzből próbálja felfuttatni a karrierjét. Első körben a bizonyíték az alábbi klip volt csak, melyben Bizzle és társa, Fat Wizza a Munkaügyi Hivataltól érkezett levelekkel, és rengeteg készpénzzel flexelnek, és többek közt azt rappelik, hogy „ez jobb, mint drogot árulni, el se hiszem mennyi pénzt kerestem”. Bizzle a klip mellett a saját Instagram oldalán is nyíltan menőzött azzal, hogy a hivatal átverésével lett milliomos.

[vembed youtube=”QZKnNhCTmeA” ]A nyomozás során a hatóságok nyolc a Munkaügyi Hivatal által küldött hitelkártyát foglaltak le, amiből hét nem a rapper nevére volt kiállítva, egy későbbi házkutatás során pedig további 92 kártya került elő, melyre összesen 1,2 millió dollár volt feltöltve. Nem ez volt az egyetlen csalás, amit Bizzle elkövetett, kihasználta ugyanis a járvány miatt nehéz helyzetbe került szabadúszóknak elkülönített segélyt is.

Nuke Bizzle-t nagyértékű csalással gyanúsítják, ha elítélik, akár 22 évet is kaphat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés