Kövess minket

Hiphop

N.O.R.E. megnevezte a top 5 kedvenc hip-hop számát

Az egyik helyezést magának tartja fent.

Megosztva

Forrás:

Nemrég jelent meg N.O.R.E, régebbi nevén Noreaga legújabb lemeze, a 41 éves rapper pedig most a Mass Appeal kérésére elárulta, hogy melyik az az 5 hip-hop treki, mely kiérdemli a kedvenc titulust nála. A queensi származású rapper a történetmesélést helyezi előnybe OG vére miatt, így a kiemelendő dalok közül egyikben sem a kemény beatet, hanem a szöveget, és az elmesélt sztori érdekességét emelte ki.

[vembed youtube=”es34anKNNQc” ]

Az ötödik helyre Grand Daddy I.U. Girl In The Mall” című dalát tette, igaz a címére nem nagyon emlékezett, de az 1990-ben megjelent trekinek a szövegét még máig fejből fel tudja idézni, tehát végül is mindegy.

[vembed youtube=”_HHn1zlc1d4″ ]A negyedik helyet egy igazi klasszikus foglalja el, Slick Rick Children’s Story„-ja. A dal két fiatalról szól, akik elkezdenek lopkodni, az egyiküknek pedig annyira megtetszik a bűnözés, hogy hivatásos tolvaj lesz. A bűnözés viszont mint tudjuk hosszútávon nem igazán kifizetődő, le is lövik a srácot, és csak egy egyszerű tanulságot hagy hátra: ne lopj!

[vembed youtube=”HjNTu8jdukA” ]A dobogó harmadik fokán Notorious B.I.G. szerepel, az  „I Got a Story to Tell„-lel. Már a címből is lejön, hogy bizony ez is egy történetmesélős hip-hop treki, méghozzá egy igen nevezetes darab. Biggie ugyanis ebben a dalban rappel arról, hogy viszonya volt a New York Knick’s egyik játékosának barátnőjével. Sok találgatás után 2016-ban P. Diddy elárulta, hogy Anthony Mason volt az illető, akit felszarvaztak.

[vembed youtube=”6df0rha_Opw” ]A rapper nem bírta ki, hogy ne rakja fel saját magát is a listára, a második egy Nas kollab ’98-ból, a „Body In The Trunk„.

[vembed youtube=”fkF-W-7uNQQ” ]Végül pedig az aranyérmes, egy Nas dal, melyben a New York-i natív egy pisztoly szemszögéből meséli el az utcai történetet. 

[vembed youtube=”eUwJ8WcZ6RY” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés