Kövess minket

Hiphop

Nas szerint a „gyönyör” korszakát éljük a hip-hopban

És fontosabb lett az ember maga, mint korábban bármikor.

Megosztva

Forrás:

Jövő héten debütál a Netflix Rapture” című 8 részes dokumentumfilm-sorozata, melynek célja, hogy bemutassa a rap zene mai világát, olyan sikeres hip-hop előadók szemein keresztül, mint Nas, Dave East, T.I., Rapsody, Logic, G-Eazy, A Boogie wit da Hoodie, 2 Chainz, vagy éppen Just Blaze. A munkálatokban Nas is tevékenyen részt vett, nemrég pedig a Billboardnak beszélt részletesebben a sorozatról. 

Egy ponton a beszélgetésben a queensi rapper azt a feladatot kapta, hogy jellemezze a mai hip-hop érát, Nas pedig nem okozott csalódást, igazán intelligens választ adott.

„Gyönyör. Ezt a hangulatot érzem most a szcénában. Ezt a korszakot éljük. Csodálatos változásokon megyünk jelenleg keresztül. A rap zene ezen a pontján a multidimenziós művészeké a szerep. Nem lehet hátradőlni és azt mondani, hogy nem figyeljük meg az embert, mint magát. Rá vagyunk függve a közösségi oldalakon. Kutatjuk, hogy mi van még a zene mellett.”

Nas fejtegetése annak ellenére is érdekes, hogy az egyszavas összefoglalója egyben a Netflix doku neve is. A gyönyör korszakát éljük, hisz állandó téma a droghasználat és annak dicsőítése a mai rappereknél, de a gyönyör korszakát éljük, mert még soha nem volt ilyen változatos a hip-hop szcéna, mint manapság. Bárki találhat magának kedvencet, a gengszter raptől kezdve az emo-rap zenéig iszonyat széles a skála, és ez vélhetően csak tovább bővül az elkövetkezendő időkben. Az a gondolat szintén tagadhatatlan, hogy a közösségi oldalak mindennapossága miatt az előadók sokkal közelebb állnak a rajongóikhoz, mint korábban valaha, a nagy verseny miatt pedig egyre extrémebbül néznek ki ezek az előadók, csak hogy felhívják magukra a nagyérdemű figyelmét. 

A Rapture március 30-án kerül fel az amerikai Netflixre.

[vembed youtube=”1q-uTasWAa4″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés