Kövess minket

Stílus

Ne nyomozz az exed után! Facebook-on se…

A szakítás nehéz ügy. Mindenki tudja ezt, aki pedig nem, az úgyis megtudja valamikor.

Megosztva

eskuvoi tortaFotó: Getty / Istock

Amikor véget ér egy szerelem, sokak számára a legnehezebb próbatétel az, hogy egyik napról a másikra, minden kapcsolatot szakítson meg volt kedvesével. Ha továbbra is beszélgetünk, találkozgatunk a volt párunkkal az még nehezebbé teszi a szakítás utáni életünket. Meg kell próbálni elvágni a szálakat, amik összefűznek méghozzá minél hamarabb. A mai világban ez azonban nehezebb, mint bármikor korábban volt. Az internet “segítségével” napról-napra, sőt percről-percre láthatjuk, mit is csinál épp korábbi kedvesünk.

A Hawaii Egyetem és az Ohio Egyetem kutatást végzett arról, hogy a 18 és 42 év közötti férfiak és nők miként viselkednek egy szakítás után. A kísérletben résztvevők egytől-egyig szakítás után voltak, maximum egy éve ért véget párkapcsolatuk. Az egyetemek tudósai, arra a megállapításra jutottak, hogy azok, akiket elhagyott a szerelmük vagyis, akik valóban szenvedtek a szakítás miatt, sokkal valószínűbb, hogy az interneten követik, netán zaklatják volt párjaikat. Ezek a személyek, akár órákat is eltöltenek a Facebook előtt, hogy minden posztot, kiírást többször is átnyálazzanak, amit szerelmük oszt meg. A kutatás szerint ennek hosszútávon komoly személyiségromboló hatása is lehet.

Mi a tanulság? Ha épp egy szakításon vagy túl, legyen bármilyen nehéz is, tiltsd le párod Facebook és egyéb közösségi oldalát. Így sokkal kevésbé lesz nehéz ez az időszak, mintha minden percben a neten lógva nyomoznál utána.

(Huffington Post nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés