Kövess minket

Rock

Négy éve hunyt el Cipő

A zenész a Munkáspárt tagja volt, halála előtt a pártelnökkel beszélt utoljára

Megosztva

A győri kötődésű zenekar, a Republic frontembere volt 2013-ban bekövetkezett haláláig Cipő, vagyis polgári nevén Bódi László. Ezer szállal kötődtek a kisalföldi megyeszékhelyhez,  például Boross Csaba, a Republic basszusgitárosa és zenekarvezetője Győrben nőtt fel.

Az ország egyik legnépszerűbb zenekara voltak Cipő haláláig, aki négy éve hunyt el (március 11-én), szívritmuszavar miatt, alig 48 évesen. A szélesen nyilvánosság számára csak halála után derült ki, hogy erősen baloldali érzelmű volt, olyannyira, hogy belépett a Munkáspártba is. A Bors találta meg, hogy halálának évfordulóján a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula emlékezett meg egykori barátjáról, Cipő utolsó hosszabb beszélgetését is vele folytatta le.

Forrás: Republic.hu

„Cipő művész volt. A saját törvényei szerint élt. Gyakran hívott telefonon, éjjel fél tizenkettőkor. Eleinte zavart, aztán már hiányzott. Miről beszéltünk? Ő a Szovjet­unióban nőtt fel, Kárpátalján. Ez örök téma volt. Az egykori Szovjetuniót én is jól ismertem, volt miről beszélni. Beszélgettünk a pártokról. Cipő nem tudta elfogadni, hogy a szavak és a tettek eltértek egymástól” – mondta el Thürmer.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés