Kövess minket

Film

Neill Blomkamp rövidfilmjei végre játékosságot fecskendeznek a sci-fi műfajba

Megosztva

Forrás: Youtube

Neill Blomkamp útkeresésben van. A dél-afrikai rendező District 9 című kreatív, űrlényes, moralizálásra is időt szakító sci-fijével robbant be a filmes világba, de miután a következő két filmje, az Elysium és a Chappie is bukásnak bizonyult, sőt még a következő Alien film készítésétől is megfosztották (legrosszabb ötlet ever!), Neillnek újra be kellett indítania a saját karrierjét. 

Oats néven önálló, kísérletező filmstúdiót alapított, ahol állítása szerint egyáltalán nem fogták vissza magukat, a lényeg a kreatív ötletek áramoltatása, és az olyan ötletek megvalósítása, mely normál körülmények közt fennakadnának Hollywood rostáján. A stúdió finanszírozására nem volt szolid tervük, de azt tudták, hogy a szigorúan kísérletezgetésre készített rövidfilmek jó részét ingyen akarják megosztani a sci-fi rajongókkal. 

Így készült el az Oats Studios Volume 1 kiadványa, mely 3 db fél órás rövidfilmet, és egy rakás még annál is rövidebb szösszenetet tartalmaz. A kisfilmeken szinte meg se látszik a hollywoodi büdzsé hiánya, Neill tehetsége itt mutatkozik meg igazán, és ezzel ő is tisztában van, hisz a stúdió alapítását nagyban befolyásolta, hogy pont rövidfilmjeivel fedezték fel anno. A három komolyabb rövidfilm (Rakka, Firebase, Zygote) egyike sem egy befejezett történet, sokkal inkább egy nagyobb film részleteinek tűnnek, de mindezek ellenére a vizuál, és az ötletes szörnyek már magukban garantálják a könnyed szórakozást.

Az első, Rakka című filmben egy gyíkember űrlény invázió közepében találjuk magunkat, ahol már csak egy maroknyi ember maradt a Földön. Sigourney Weaver és a többi harcos túlélő gerilla módszerekkel próbálják felvenni az idegenek ellen a harcot, pedig belül ők is tudják, meg vannak számlálva a napjaik.

A második, Firebase a vietnámi háború alatt játszódik. Amerikai katonák a vietkongok elleni tűzpárbaj közben felfedeznek egy nem evilági tűnő entitást, akit csak Folyó Istennek hívnak.

Végül pedig itt a Zygote, melyben Dakota Fanning szerepel. Egy emberi testrészekből összerakott szörny gyilkolja végig az űrbányászközpont dolgozóit, a végére (illetve a kisfilm kezdetére) csak ketten maradnak életben: az egyik vak, a másik pedig még életében nem fogott fegyvert.

Mind a három filmhez van magyar felirat.

[vembed youtube=”VjQ2t_yNHQs” ]
[vembed youtube=”Tm0V24IEHao” ]
[vembed youtube=”pKWB-MVJ4sQ” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés