Kövess minket

Lelki morzsák

Neked melyik a szeretetnyelved?

Öt klasszikus szeretetnyelv van. Mi a szeretetnyelv? Az a mód, ahogy kifejezed a szeretetedet a másik felé. A másik szeretetnyelvének megismerésekor jövök rá arra, mit kell csinálnom ahhoz, hogy átélje: szeretem.

Megosztva

1. Apró szívességek

Van, aki számára a szeretet abban fejeződik ki, hogy a másik ember szívességeket tesz neki. Segít ebben, segít abban, megteszi ezt vagy azt, megszerel, elhoz, kimos valamit, kitereget. 

2. A minőségi idő

Van, aki azzal fejezi ki a szeretetét a társa felé, hogy egyszerűen vele van. Közös programok. Vagy csak léteznek együtt, amikor a munka után végre együtt lehetnek, akkor az egyik fél nem tévézik, játékgépezik, eltűnik otthonról a haverokkal… Amikor tehát együtt lehetnek a felek, az intenzív időszak, ilyenkor figyelnek egymásra, valóban.

3. Testi érintés

Ez nem azt jelenti, van szex. Ennél több. érintés, simogatás, gyengédség. Puszi, ölelés. Ahogy le vagyon írva: testi érintés. Azt szokták mondani, hogy naponta 17-szer (ez a szám erősen változó…) kell egy emberhez hozzáérnie valakinek, hogy aznap jól tudja érezni magát. Egyszerűen szükségünk van rá. És van, akinek az a szeretetnyelve, ha sokat érnek hozzá, vagy ő sokat ér a másikhoz, a társához.

Forrás: Pixabay

4. Elismerő szavak

Ebben talán jobbak a nők – az biztos, hogy a férfiak nem túl erősek. Dicsérni biztatni, elismerni. Akár csak azt, hogy rend van otthon, kitakarítva, bevásárolva, akár csak egy jól sikerült fodrászatot. 

5. Ajándékozás

Ez már gyakoribb a férfiaknál. A pasik gyakran kevesebb időt vannak otthon, de a munkaalkoholizmust pénzzel, ajándékozással kompenzálják. Egy nyaralással, ruhavásárlással. Persze néha pont az van, hogy a nőnek jobban esne, ha a társa otthon terpeszkedve este a fotelban, és nem a munkahelyén húzná az igát, pénzt termelve a kapitalizmus szépséges gépezetében.

Valamelyik pontban magadra ismertél? Neked melyik a szeretetnyelved, és mire volna szükséged?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés