Kövess minket

Aztaa

Nem, 50 Cent nem lett Bitcoin milliomos, és Kylie Jenner rohadtul nem rogyasztotta meg a Snapchatet

Fake news híradónk következik.

Megosztva

Forrás:

Nagymamád jól mondta, nem lehet hinni az internetnek. Mindenféle kétes emberek írogatnak ott kétes dolgokat, igaz ő arra a Nosalty-s húsleves receptre gondolt, amiből kihagyták a petrezselymet, itt most sokkal komolytalanabb dolgokról lesz szó.

Kylie Jennernek semmi köze nem volt a Snapchat részvényeséséhez

A kamuhír: Előző héten mi is jót mulattunk azon, hogy Kylie Jenner egyetlen tweettel bedöntötte a Snapchat részvényeit. A csak 24 óráig megmaradó posztokkal operáló app nemrég dizájnt váltott, amit mindenki utál, köztük Kylie is, Twitteren oltotta le az új Snappet, nem sokkal később pedig meredeken bezuhantak a cég részvényei a tőzsdén. A népszerű techoldal, a The Verge még egy kis grafikont is készített Kylie pusztításáról. A Reuters számításai szerint 1,5 milliárd dollárt veszíthetett a Snapchat a piaci értékéből a Jenner tweet után.

A valóság: Mint a Fast Company nevű oldal kiemelte, a részvények esése nem Jenner elégedetlenkedése miatt zuhantak ekkorát, hanem azért mert a Citi a morgolódó hangok miatt „semleges”-ről „negatív”-ra módosította a cég részvényeinek besorolását. Na de várjunk csak, Kylie is ott volt a kritikusok közt, akkor ha kis részben is, de hatott a Citire, nem? Az igazság az, hogy nem, mivel a Citi még a celeb tweetje előtt meglépte ezt a leértékelést. Sőt a tweet napján nem csökkent az új felhasználók száma, és még az aktívak is nőttek 1%-al, tehát a júzerek sem büntették a Snapchatet Kylie miatt.

50 Cent nem kaszált dollármilliókat a 2014-es lemeze Bitcoinos eladásai miatt

A kamuhír:
50 Cent 2014-ben megjelent, Animal Ambition című lemezét Bitcoinért is meg lehetett vásárolni, azóta pedig az árfolyamváltozásoknak köszönhetően 7 és 8,5 millió dollárt kaszált Fifty.  

A valóság: Fiftynek nincsenek és sose voltak bitcoinjai, nincs bitcoin számlája, és még a cégeinek sincsenek. Ez derül ki abból a dokumentumból, ami a The Blast birtokába került. Az Animal Ambitiont ugyan tényleg meg lehetett venni anno bitcoinért is, de ezeket a valutákat azonnal átváltották dollárra. 50 egyedül azért nem mondott semmit az üggyel kapcsolatban, mivel élvezte a hír körüli felhajtást. Klasszik 50.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés