Kövess minket

Hiphop

„Nem akarok olyan lenni mint ti” – Essemm új dala egy BSW diss lenne?

Minden jel erre utal.

Megosztva

Forrás:

Tegnap már végigvettük, hogy miként oltotta be Missh a BSW új, „Csöcsök és segg” című klipjét, amiért állítása szerint a duó úgy vág fel a pénzszórással, hogy „még ruhát sem vesznek maguknak”, de közben elkerülte a figyelmünket egy másik, sokkal inkább fű alatt érkező diss.

Missh Insta sztoris videóiban kifejtette, hogy nem hiteles a BSW, mivel csak eljátsszák, hogy mekkora pimpek, miközben állítása szerint egyedül többet keres, mint ők együttvéve. Ezzel párhuzamosan megjelent Essemm új dala, a „Nem akarok olyan lenni„, ami elsőre egy átlagos „én vs. mindenki más” típusú dalnak tűnhet, konkrét címzett nélkül, de vizsgáljuk csak meg egy picit közelebbről.

[vembed youtube=”Qnm2MK2XFlE” ]Először is a „Nem akarok olyan lenni” egy nappal a „Csöcsök és segg” előtt jött ki, tehát azt kizárhatjuk, hogy konkrétan arra reflektál. A trekk sokkal inkább az áprilisi „YAAY„-ra lehet reakció, ami a BSW eddigi legnagyobb sikere volt, jelenleg 15 milliós kattintásnál jár. A legegyértelműbb utalás pont a refrénre érkezik, elég nehéz elképzelni, hogy ez véletlen legyen.

Forrás:

Essemm a szöveg szerint az undergroundba pozicionálja magát, amit a BSW saját bevallása szerint elhagyott, vagy ahogy a „YAAY”-ban rappelik: „Mondd mi a gondod, UG-be be dobtuk a pop-ot”. Erre reflektálhatnak azok a rímek Essemm-től, hogy „Szemben úszok az árral / Nem közösködök semmilyen sztárral / A föld alatt várlak egy teletett zsákkal / Amíg a fajtád szárnyal”

Ha csak egy rövid kitekintésig, de Essemm is a Missh féle „kamu pénszórásokra” utalhat, mikor azt rappeli „Ti habiszti pénzes elszállt prolik„, és azt is felhozhatja, hogy anno, évekkel ezelőtt még bőven jóban voltak, hisz nem egy dalon dolgoztak együtt (Három éve még mindegyik szopkod / Ma meg már magáról emelne szobrot). 

És akkor a végére itt van Essemm azóta amúgy törölt posztja Instáról, melynek a leírásához nem fűznénk kommentárt.


Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés