Kövess minket

Hiphop

Nem először rappel Budapestről Kanye West, de most legalább ki is adták a dalt

Megosztva

Forrás:

Nem fogta vissza magát Kanye West az új Playboi Carti lemezGo2DaMoon” című dalában, melynek nagy részét ő foglalja be, szokásos magabiztosággal, és pár elnyújtott sorral együtt. A trekkben nem mellesleg Budapestet is megemlíti, hogy pozitív, negatív, vagy semleges kontextusban, azt mindenki döntse el maga.

[highlight]„Ye Jesus gang, you correct
You always askin’ for Buddha, you a Budapest”
[/highlight]

– rappeli Kanye, játszadozva a kereszténység melletti elkötelezettségével, valamint a számára elfogadhatatlan elvárással, hogy mindig olyan nyugodtnak kéne lennie, mintha csak ő lenne Buddha. Utóbbi problémakört idén többször körbejárta, a nyáron megjelent „Wash Us In The Blood„-ban szintén arról rappelt, hogy az emberek egy „kamu Ye”-t szeretnének, aki mindig nyugodt. Ehhez érkezik a Budapestes zárás, amit elkezdhetnénk elemezgetni, hogy valamiféle geopolitikai kritika a magyar kormány kétszínűségére, de ne áltassuk magunkat, valószínűleg csak így jött ki a rím.

[vembed youtube=”xuXQMab_X0Y” ]Budapest mindenesetre nem először tűnik fel Kanye West rímszótárában, csak most végre hivatalosan meg is jelent a dal, amiben megemlíti. 2017-ben a „Can U Becímű azóta is kiadatlan trekkben már felhasználta a fővárosunkat, mint a helyet, ahol a dalszöveg szerint épp leszállt a gépe. Nincs tudomásunk róla, hogy Ye valaha is járt Budapesten, tehát ennek sem tulajdonítanánk nagy jelentőséget, azon felül, hogy itt is így jött ki a rím, ahogy anno egy Lil Yachty dalnál.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük