Kövess minket

Aztaa

Nem hívják többet Tommy Cash-t egy erdélyi fesztiválra, mert mulatóst játszott és pornót vetített a fellépése során

A zenész állítja, megfogadja a tanácsukat és messze elkerüli a fesztivált.

Megosztva

Forrás:

Kitiltották Tommy Cash-t a romániai Electric Castle fesztiválról, miután az észt zenész egy román mulatós dallal fűszerezte meg a DJ szettjét és a fellépése alatt pornográf képek is bekerültek a vetítésbe. 

A kitiltás mondjuk talán kemény szó, mindenesetre állításuk szerint többet nem fogják visszahahívni az amúgy eleve polgárpukkasztó művészetéről ismert Cash-t. „Köszönjük Tommy Cash! Ez volt az utolsó fellépésed az Electric Castle fesztiválon” – posztolták pénteken a szervezők Facebookra. 

[fbpost]https://www.facebook.com/ElectricCastle/posts/2305560139558715[/fbpost]
A kiírásra érkezett reakciók igen vegyesek voltak, egyesek azzal vádolták meg a feszt szervezőit, hogy nincs humorérzékük, mások azt nem értették, hogy eleve, hogy nem tudták előre, hogy Cash egy troll karakter, de volt aki szerint egyenesen rasszizmus, hogy szankcionálják a mulatós lejátszását. És persze voltak olyanok, akik örültek a radikális lépesnék. A szóban forgó dal amúgy Adrian Minune egyik 2000-es évekbeli slágere, az „Asa sunt zilele mele„.

[fbpost]https://www.facebook.com/victor.arvunescu/videos/2642927462481291/[/fbpost]
A VICE romániai részlegének sikerült megszólaltatnia mind a két felet, hogy pontosan kiderüljön mi is volt a probléma, de az Electric Castle nem akarta részletezni a sztorit, szimplán kijelentették, hogy Tommy Cash túlment zeneileg (a mulatós szám) és vizuálisan is egy határon. Az utóbbival az volt a problémájuk, hogy a szett alatti vetítésben a sok random stock fotók mellett sima és BDSM pornóképek is megjelentek, csak hogy a szláv mém Isten tovább borzolja a román kedélyeket. Az Adrian Minune szám lejátszását sem tartják túl eredeti ötletnek, mivel Salvatore Ganacci is lenyomta azt két héttel ezelőtt a Neversea nevű rendezvényen, szerintük Cash csak ezt kopizta egy kis online hírverésért cserébe.

Eközben Tommy kijelentette, hogy esze ágában sincs visszatérni a fesztiválra, pláne mivel több száz levelet kapott mérges románoktól, akik erre kérték. Szerinte a szervezők túl elitistán kezelik a zenéket és habár sokan a mulatóst a szegények zenéjének tartják, ő ezt a lealacsonyító hozzállást nem vallja magáénak.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés