Kövess minket

Aztaa

Nem jött be annyira a szövetségieknek az 51-es körzet lerohanásának az ötlete, ezért a szervezők csinálnak inkább helyette egy ufófesztivált

Sivatagi Woodstock-vájbok az űrlények társaságában.

Megosztva

Forrás: Facebook / Alienstock

Egészen szürreális irányt vett az Area 51-őrület, avagy az a közösségi médiában enyhén szólva is nagyon nagyot menő, rögtön mémmé avanzsálódott  troll-projekt, melynek célja a Nevadában található 51-es körzet lerohanása.

Júliusban mi is megírtuk, hogy a Facebookon felbukkant egy Storm Area 51, They Can-t Stop All Of Us nevet viselő esemény, ami végül akkorát robbant, hogy pár nap alatt nem kevesebb mint 1,6 millió ember pipálta be, hogy elmegy Nevadába (jelenleg ez a szám már 2 millió felett van), és Naruto futásban fog betörni a katonai létesítménybe, hogy megtudja az igazságot az űrlényekről.

A trend csak terjedt: az ufós mémek elárasztották a netet, Lil Nas X belerakta a klipjébe, Magyarországon kicsit újragondolták az akciót, és szöktetést eszeltek ki, emellett az is szóba került, hogy a szeptember huszadikára időzített nagy eseményt élőben is streamelik majd. Aztán bejött a képbe az FBI és a Légierő.

Matty Roberts főállású shitpostoló, az event egyik megálmodója jó pár nappal a Storm Area 51 létrehozása után arra lett figyelmes, hogy kopogtatnak az ajtaján. A szövetségiek voltak azok, akik a milliós tömegek érdeklődését és felbuzdulását látva maguk akartak megbizonyosodni róla, hogy Roberts vajon terrorista-e.

“Először rendesen be voltam tojva, de szerencsére nagyon jó fejek voltak, csak azt akarták ellenőrzni, hogy biztosan nem vagyok terrorista és nem gyártok csőbombákat a nappalimban” – nyilatkozta Matty az FBI látogatásáról. 

Forrás: NBC News

A Légierő a következő közleményt adta ki diplomatikus utalásokkal arra vonatkozóan, hogy nem igazán szerencsés, ha valaki tényleg megkísérel egy támadást, vagy megpróbál bejutni: “A nevadai kiképzőterület egy olyan körzet, ahol a Légierő gépeket tesztel és vadászpilótákat képez ki. Az illegális úton történő bejutás megkísérlése nem ajánlott és fokozottan veszélyes.”

A szervek tehát a lehetséges veszélyre alapozva erőt demonstráltak, az eseményt pedig szépen lefújták a mémer-szervezők, noha Facebookról nem törölték le azt. Igen ám, csakhogy a milliókat vonzó butaságban nem kicsi üzleti potenciál van, ezt felismervén az organizátorok úgy döntöttek, más vizekre eveznek és ügyes marketing stuntot hajtottak végre.

Hát, ily módon született meg a nagyszabású Alienstock, avagy egy, a Storm Area 51 event hétvégéjére tervezett, szeptember 20-ától 22-éig tartó űrlényes fesztivál ötlete.

“Mi hoztuk létre a virálissá vált “Storm Area 51, They Can’t Stop All Of Us” nevű eseményt. Miután rengeteg támogatást kaptunk, úgy gondoltuk, hogy megalkotjuk az élményt, amivel a földönkívülieket ünnepeljük” – olvasható az Alienstock hivatalos weboldalán, ahol a szervezők “sivatagi bulit”, “kempingezést”, sok “zenét”, “művészeti installációkat” és egyéb “meglepetés performanszokat” ígérnek, plusz közlik, hogy a bulizók headliner fellépőkre számíthatnak, akik közül sokan felkeresték a szervezőgárdát, hogy szívesen zenélnének ebben a környezetben.

A party részletes programja eddig ismeretlen, annyi viszont biztos, hogy egy Rachel nevű aprócska településen tartanák, ami szintén Nevada államban található, mindössze 43 kilóméterre az 51-es körzettől.

A 98 lelkes lakost számláló község tagjai viszont annyira nem rajonganak az ötletért.

“Látván a hatalmas médiafigyelmet, amit az esemény kap, szeretnénk tisztázni pár dolgot azoknak, akik nem ismerik a körzetet. A bárként, étteremként és motelként is üzemelő Little A’Le’Inn-en kívül nem találhatóak más szolgáltatások Rachelben. Nincsenek benzinkutak és boltok sem, a szálló pedig le van foglalva arra hétvégére. Éppen ezért jó, ha az ide érkezők rendelkeznek kempingezési tapasztalattal és egy jó állapotban lévő járművel. Mindenkinek magának kell gondoskodnia az élelmiszerről, vízről és benzinről.” – olvasható a közlemény a település weboldalán, ahol amellett, hogy felszólítják a kempingezőket a szemetük összeszedésére, arra is felhívják a figyelmet, hogy szeptemberben már elég hűvös lehet az idő éjjel a sivatagban. 

Forrás:

Forrás:

A vezetés ennél is tovább megy, mint írják: “Maradjanak távol Rachel lakott területeitől. A lakosoknak nem tetszik amilyen irányba haladnak az események, ezért megteszik a megfelelő lépéseket. A lakók nem lettek megkérdezve, nem járultak hozzá a fesztiválhoz, ahogy ahhoz sem, hogy elfoglalják a településüket. A végrehajtás mindenképpen azon lesz, hogy betartassa a törvényt, a lakók pedig készen állnak megvédeni a tulajdonukat. A biztonságiak a Lincoln Megyei Seriff Hivatallal együtt készenlétben lesznek a különböző központi szervek mellett. Aki a tiltott zónába lép, azt előállítják.”

Az ott élők tehát valamiféle ördögi akciót vizionálnak, mely szerintük inkább fog szólni picike községük megszállásáról, mintsem ufó-és mémkedvelő emberek békés, zenés mulatságáról. A még el sem startolt Alienstockot amúgy rögtön egy lapon említik a világ legbetegebb fesztiváljának tartott, szintén sivatagban zajló Burning Mannel, ahol évről évre valóban elég meredek dolgok történnek.

Ettől függetlenül az aggodalom jogos, a Vice már vonatkozó cikkének a címében előrevetíti, hogy az event egy katasztrófa lesz, ami megfelelő hozzáértés, szervezettség és ellátás hiányában tényleg igaz is lehet. Mindezt csak fokozzák az olyasfajta tények, miszerint a legközelebbi – nem túl jól felszerelt – kórház másfél órára található Racheltől, egy benzinkútért pedig 80 kilómétert kell utazni.

A Las Vegastól körülbelül 2 órányi autóútra lévő feszt egyébként ha minden igaz, ingyenes lesz, viszont lehet adakozni a szervezőknek, akik a befolyó összeget megfelelő mennyiségű vízre, élelemre és mobilvécékre fordítják, a staff, a biztonsági-és mentőszolgálat és a zenészek mellett persze.

Az eseménynek nagy híre kelt: a helyi tévé Rachelben forgatott, foglalkozott az üggyel az NBC is, a Facebookon pedig 9,3 ezeren jelezték eddig, hogy ott lesznek. A szervezők egyébként közel 30 ezer embert jósolnak.

(VICE / Yahoo / CalvinAyre)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés